Beşiktaş, şampiyonluk yolunda üst üste kritik iki deplasman maçı oynayacak. İlk olarak yarın Sivas deplasmanına konuk olacak olan Kara Kartal, buradan 3 puanla dönerse emin adımlarla son 5 haftaya yürüyecek.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medicana Sivasspor, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Bir tarafta ligde kalmak için mücadele veren Sivas ekibi, diğer tarafta ise şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Kara Kartal'ın mücadelesi Sivas 4 Eylül'de sahne alacak.

HEDEF BELLİ

Zorlu Bursaspor maçından alınan 3 puanın ardından Teknik Direktör Şenol Güneş, şampiyonluk yolunda futbolcularına Sivas ve Akhisar deplasmanlarını işaret etmişti. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda bu iki deplasman maçının önemini sürekli futbolcularına anlatan deneyimli çalıştırıcı, bu maçları kazanırlarsa rahat bir nefes alacaklarını da sözlerine ekledi.

DEPLASMANDA DA LİDER

Şenol Güneş ve öğrencileri, bu sezon iç sahada olduğu kadar deplasmanda da en iyi performanslarından birini gösteriyor. Ligin en golcü takımı konumundan bulunan lider Beşiktaş, bu sezon dış sahada oynadığı 13 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Rakip filelere deplasmanda 30 gol kaydeden Kara Kartal, attığının yarısı kadar da kendi kalesinde gördü.

SARI KART SORUNU

Siyah-beyazlılarda Sivas maçı öncesi belki de en büyük sorun ceza sınırında olan futbolcu sayısının fazla olması. Gomez, Beck, Oğuzhan, Necip ve İsmail Köybaşı, Medicana Sivasspor maçında sarı kart görürse haftaya Manisa deplasmanında forma giyemeyecek. Kart sınırında bulunan oyuncularına da uyarılarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, özellikle de hiçbir futbolcunun itirazdan dolayı sarı kart görmemesini istedi.

BECK VE SERDAR BELİRSİZLİĞİ

Bu sezon ilk kez Bursaspor maçında sahaya ilk 11'de çıkan Serdar Kurtuluş'un Sivas deplasmanında oynayıp oynamayacağı ise belirsiz. Sezon başından bu yana ligde 27 kez ilk 11'de sahaya çıkan Andreas Beck'in de tekrar formasına kavuşup kavuşmayacağı da henüz netleşmiş değil. Bugün yapılacak idmanın ardından Teknik Direktör Şenol Güneş'in sağ bekteki kararını netleştireceği de gelen haberler arasında.

İLK 11 ŞEKİLLENDİ

Siyah-beyazlı takımda cezalı Quaresma dışında eksik bulunmuyor. Bursaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Portekizli futbolcunun yerine Kerim Frei'nin oynaması bekleniyor. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda Teknik Direktör Şenol Güneş'in denediği ilk 11 şöyle:
'Tolga, Beck (Serdar), Marcelo, Alexis, İsmail, Kerim Frei, Atiba, Oğuzhan, Olcay Şahan, Sosa, Mario Gomez.'