SESİM KISILDI

Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası Erkekler Grekoromen stil 85 kiloda Rus rakibi Muhammed Evloev'i 5-3 mağlup ederek dünya şampiyonu olan 17 yaşındaki Muhammed Furkan Dursun memleketi Samsun'un Havza ilçesinde coşku ile karşılandı. Ankara Samsun Karayolunda konvoyla karşılanan Dursun için memleketi Havza'da Mehmetçik Meydanında tören düzenlendi. Dursun ilçeye kendisi için hazırlanan araçtan halkı selamlayarak girdi. Şampiyon Muhammed Furkan Dursun, "Kusura bakmayın Yunanistan'da İstiklal Marşımızı bağıra bağıra söylediğimden sesim kısıldı. Havza'yı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Bayrağımızı en yukarıya çektirdiğimizde yabancıların gözlerindeki hırsı görünce insan çok mutlu oluyor" dedi.

YAŞAR DOĞU ÖRNEĞİ

Mehmetçik Meydanında düzenlenen karşılamada konuşan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Dünya şampiyonu sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sadece bugün değil, gelecekte de kardeşimize milli forma altında başarılar dilerim" dedi. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, "Samsun'dan çıkan en büyük güreşçi Yaşar Doğu gibi inşallah Muhammet Furkan'da tarihe geçecektir. Anne ve babasına böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza Havza Belediyesi olarak maddi manevi destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Şampiyon sporcunun babası Aydın Dursun da, "Bir baba için en büyük gurur verici şey bağıra bağıra İstiklal Marşı'nı söylemekti. Bayrağımızı göndere çektirmekti" şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONA YEMEK
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Muhammed Furkan Dursun için özel bir yemek daveti düzenledi. Osmanlı Sofrası Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe, Dünya şampiyonu Muhammet Furkan Dursun'un babası Aydın Dursun, dedesi Dursun Dursun, Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Havza Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Şahin ve Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu katıldılar.