SÖZLEŞMESİ BİTENLER

Samsunspor, TFF 1. Ligi'nde 2017-2018 sezonu birinci tescil ve transfer dönemi boyunca hareketli günler yaşadı. Geçen sezon kadroda yer alan ve sözleşmesi biten Canberk Aydın (Kayserispor), Fatih Kılıçkaya (Keçiörengücü), Hasan Kılıç (Osmanlıspor), Murat Gürbüzerol (Erzurumspor), Mustafa Sevgi (Manisaspor), Ousmane N'diaye (Gençlerbirliği), Distel Zola ve Eldin Adiloviç'e teklif yapılmadı. Yine sözleşmeleri devam eden Jeroen Lumu, Kevin Brands ve Tom Muyters'in sözleşmeleri de karşılıklı anlaşılıp fesih edildi.

GENÇLER KİRALIK VERİLDİ

Geçen sezon kadroda kiralık olarak yer alan Göztepe'den Famoussa Kone ve Atiker Konyaspor'dan Vedat Bora istense de, alınamadı. Sözleşmeleri devam eden isimlerden Bekir Sevgi Kastamonuspor'a, Caner Koca Kırklarelispor'a, Erdi Dikmen Keçiörengücü'ne ve Ramazan Özcan'da Darıca Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Genç oyunculardan Alperen Pak, Enes Keleş ve Erkan Çam Tokatspor'a, Burhan Arman Nazilli Belediyespor'a ve Berkay Polat da Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor'a kiralanırken, tam 22 futbolcu gitmiş oldu.

SAMSUNSPOR'DA YABANCILAR SES GETİRDİ

Tam 22 oyuncuyla yollar ayrılırken, iç transferde sözleşmeleri biten Furkan Köse, Ercan Yazıcı ve Erkam Reşmen'le anlaşma sağlandı. Trabzonspor'dan Ramazan Övüç ve Muhammet Beşir, Kayserispor'dan Ömer Kandemir, Alanyaspor'dan Gökay İravul ile Konyaspor'dan da Abdülkerim Bardakçı kiralandı. Yabancı olarak Yunan Michalis Sifakis ve Georgios Samaras, Nijeryalı John Chibuike, Tunuslu Mohamed Larbi, Fildişili Davy Angan ile Togolu Jonathan Ayite'yle kadro güçlendirildi. Özellikle Samaras ve Ayite transferleri ses getirdi.

BONSERVİSSİZ YERLİLER

Yerli olarak tamamen boşta olan oyuncuları gözüne kestiren Samsunspor böylece de bonservis ücreti ödemedi. Transfer dönemi boyunca son olarak Fortuna Düsseldorf 2'de forma giyen Ahmet Cebe, Elazığspor'dan Çağrı Ortakaya, Sivasspor'dan Hasan Hatipoğlu, Konya Selçukspor'dan Oğuz Gürbulak, Auxerre'den Samed Kılıç ve Manisaspor'dan Ufuk Budak kadroya katıldı. 22 oyuncu gönderip 20 yeni ismi kadroya katan Samsunspor, hedefini ise Süper Lig olarak belirledi. Samsunspor ilk 3 maçta 4 puanı var.