Uluslararası Amatör Boks Birliği Başkanı Dr. Ching Kou Wu, Samsun'da sorunsuz bir şekilde devam eden 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri için, Türkiye Boks Federasyonu'na teşekkür etti. Wu, "Hükümet, bakanlık ve federasyon sorunsuz bir şekilde şampiyonanın devam etmesini sağladı" dedi

SORUNSUZ GEÇİYOR

Samsun'un ev sahipliğinde 7 Nisan'da başlayan 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri'nde heyecan dünkü yarı final müsabakalarıyla devam etti. Yarı final maçları öncesi Samsun'da bulunan Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Başkanı Dr. Ching Kuo Wu, Uluslararası Amatör Boks Birliği Avrupa Konfederasyonu (EUBC) Başkanı Franco Facinelli ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı ve AIBA Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Gözgeç, şampiyonayı değerlendirdi. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda ulusal ve uluslararası medya temsilcileriyle bir araya gelen başkanlar, şampiyonanın sorunsuz geçtiğini ifade etti.

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

AIBA Başkanı Dr. Wu Ching-Kuo, "Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ve Türkiye Boks Federasyonu'na bize burada böyle fırsat verdikleri ve güzel bir organizasyona imza attıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Burada her şey mükemmel gidiyor. Kendisinin liderliğinde Avrupa boksunun önemli yerlere geldiği için Avrupa Boks Birliği Başkanı Franco Facinelli'ye de teşekkür etmek istiyorum. Bizim en önemli isteğimiz temiz spor, temiz boks. Hakemlerimizle, sporcularımızla olsun biz bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türk Boks Federasyonu'nun arkasında durduğundan dolayı buraya gönül rahatlığıyla organizasyon veriliyor, verilmeye de devam edilecektir" diye konuştu.

MÜKEMMEL BİR İŞ

AIBA Asbaşkanı ve AIBA Avrupa Başkanı Franco Facinelli de, "Boksumuzun gelişmesi için çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bu organizasyon Avrupa boksunun hak ettiği yerde olduğunu gösterdi. Burada 38 tane Avrupa ülkesi var. Burada 56 kadın 207 erkek 263 tane sporcu misafir ettik. İlk defa Samsun'da kadınlar ve erkekler aynı müsabakaya katıldılar. Daha önce elemelere katılmayan; Portekiz, Polonya ve Kosova'da burada elemelere katıldı ve burada misafirimiz oldular. 18 farklı ülke yarı finallere kadar çıkmayı başardılar. Burada bütün ekip mükemmel bir iş çıkarıyor" dedi.

WSB ve EBB'YE TALİP

Türkiye Boks Federasyon Başkanı ve AIBA Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Gözgeç, ise şöyle konuştu: "Genç ve Yıldız Bayanlar Avrupa Şampiyonası, eylül ayında Türkiye'de olacak. AIBA'nın reform yaptığı her yerde Türkiye var. Başkanımız nerede biz oradayız. Yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Türkiye olarak WSB ve EBB'ye talip olacağız. Bu konuda da atılımlarımız olacak. Samsun'daki şampiyona sorunsuz gidiyor. Yarı final maçları oynandı bugün de finaller oynanacak." Basın toplantısının ardından boksa ve çeşitli organizasyonlara destek amaçlı işbirliği imzaları atıldı ve hediye verildi.

Selçuk KAYA