Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanıyken, MHP Genel Merkezi tarafından parti içi muhalif kanatta yer aldığı gerekçesiyle görevinden alınan eski İl Başkanı Ömer Süslü, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir'in hazırlayıp sunduğu Artı İfade programında Meral Akşener önderliğinde Samsun'dan yola çıkacak olan yeni partiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SAMSUN'DA O KALABALIĞI ALACAK MEYDAN YOK

Samsun'un kurtulan değil, kurtaran şehir olma özelliğiyle yeni kurulacak partinin Samsun'dan yola çıkma kararı alındığını kaydeden Süslü, ''19 Mayıs meşalesi de buradan yakıldı. Türk tarihine baktığımızda Türklerin başı ne zaman dara düşse mutlaka bir çıkış yolu buldu. Biz şu anda Türkiye'de siyasetin sıkıştığını düşünen ve bu sıkışıklığı giderip siyasete yeni bir akım getirmek isteyen kadrolarız. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini düşünerek, yeni bir yol açmak için yola çıktık. Bu yolculuğun da Samsun'dan başlaması önemliydi. Şu an 2.5 aylık bir süre var. Bu sürede neler olur bilemiyorum. Geçmişe bakarsak, AKP de böyle bir siyasi boşlukta kuruldu ama onun karşısında güçlü bir parti yoktu. Yıpranmış bir iktidar ve alternatif üretemeyen muhalefet vardı. AKP oradan bir çıkış buldu ve iktidar oldu. Ama şu an bizim karşımızda AKP gibi sadece kendi gücünü değil, devletin de bütün gücünü acımasızca kullanan, karşısında biraz diş göstermeye yeltenenlerin de başına adeta çöken bir yapıdan bahsediyoruz. Böyle bir yapının 29 Ekim'de Samsun'da bugüne kadar hep hastalandıkları, rapor aldıklarını ya da törenlere katılmamak için binbir türlü bahane ürettikleri Cumhuriyet Bayramı'nda, Samsun'un bütün meydanlarında, salonlarında program yapacaklarını düşünüyoruz. Açıkcası yer bulmakta zorlanacağımız konusunda tatlı bir telaş yaşıyoruz. O yüzden 29 Ekim'de bir planlama yapma durumunda değiliz. Zaten Samsun kararımızı açıkladığımızda, Türkiye'de müthiş bir hava estirildi. Samsun'da o kalabalığı alacak bir meydan yok şu anda'' diye konuştu.

MHP ŞUBESİ DEĞİLİZ

Ayrılıkların değil, benzerliklerin ve ciddi projelerin konuştulduğu, doğruya doğru yanlışa da yanlış diyebilecek bir siyasi yapı ortaya çıkarma zorunluluklarından bahseden Süslü, ''Bunu da içerisinde bulunduğum yapının çıkartabileceğine inanıyorum. Bahsettiğimiz tıkanmış siyaset tatlı dille, kadın eli değmesiyle açılacak. Meral hanımın halk insanı tavrı, tatlı dili, siyasi tecrübeleriyle yolumuza daha umutla bakacak şekilde devam edeceğiz. Ekiplerimiz parti tüzüğüyle ilgili yoğun biçimde çalışıyor, Türk milletinin sorunlarını çözecek, ayakları yere basan bir parti programıyla geleceğiz. Türk demokrasisinde daha önce yapılmamış bir parti tüzüğü hazırlıyoruz. Ülkücü hareket elbette bu yapının en önemli noktasında. Ama biz tabi MHP'nin bir şubesini açmıyoruz. Eğer öyle olsaydı MHP'de siyasete devam ederdik. Şu anda merkezde bir boşluk var. Türk milletinin bütün manevi değerlerine yabancılaşmamış, sosyal adalete ve laik demokratik hukuk devletine inanan bir kitle var. Ciddi bir arayış içindeler. Bu partiyi biz kuracağız. Ancak merkezin sağı, merkezin solu sınırlandırmasını kabul etmiyoruz. Ümit Özdağ hocamızın 'Milli Merkez' tanımı çok değerli. Türk bayrağı altında yaşamaktan gurur duyan herkesi milli merkezde toplanmaya çağırıyoruz. Türk milletinin bizden büyük bir beklentisi var. Bu beklentiyi heba etme lüksümüz yok'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU