Sivil toplum kuruluşları ile birlikte Kudüs'te bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ziyaretinin dördüncü ve son gününde Filistinli yöneticiler ve vatandaşlarla bir araya gelerek moral verdi.
TİKA tarafından restore edilen Hz. Musa'nın mezarının bulunduğu yeri ziyaret eden Başkan Genç, Hz. Meryem'in mezarını ve Hz İsa'nın altında istirahat ettiği 2 bini aşkın zeytin ağaçlarını gördü.

BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Peygamber efendimizin miracının gerçekleştiği Kubbetü's Sahra'yı bir kez daha yakından gören Başkan Genç, El-Halil şehri Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh'ı ziyaret etti. Burada Kudüslü belediye başkanından çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç, Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu söyledi. Daha sonra Hz İbrahim, Hz İshak, Hz Yakup, Hz Davut ve eşlerinin yaşadığı mezarlıklarının olduğu kutsal şehir Halil İbrahim şehrini ziyaret eden Genç, El Halil Camii'nin güvenliğini sağlayan Müslüman gençler ile bir araya geldi.

KUDÜS HALKI MUTLU OLDU

Filistin'de çok güzel ağırlandıklarını belirten Başkan Genç, 'Burada evimizde gibiydik. Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle Kudüs'e gelmemiz ve moral vermemiz, Kudüs halkını çok mutlu etti. Filistinli kardeşlerimizin Türkiye'ye, Samsun'umuza çok selamları var. Buraya turistik bir gezi için değil, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek için geldik. 4 gün boyunca işadamları, şehrin üst düzey yöneticileri, rektörler, sivil toplum kuruluşları ve spor yöneticileri ile bir araya geldik. Çok anlamlı ve yararlı bir ziyaret olduğuna inanıyorum. Türkiye'den başka diğer İslam ülkeleri de Filistin'e sahip çıkmalıdır' dedi.