Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir açılışta organ bağışı çağrısında bulundu. 30 bin hastanın hayata tutunabilmek için organ bağışı beklediğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Organ bağışı, bizim bu dünyadan göçerken yapacağımız en hayırlı işlerden biri olacak' diye konuştu.
ORGAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?
Organ bağışı, bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, henüz sağlıklı iken, beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlamasıdır.
On sekiz yaşını doldurmuş herkes, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlarını; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilir. Bu organlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilir.

Bir kişi organlarını bağışlayarak birçok insana yaşama şansı verebilir. Türkiye'de birçok devlet ve üniversite hastanesinde organ bağışı işlemleri yapılabiliyor. Bağışlanan organların nakledilmesi, Sağlık Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde, bilgisi dahilinde gerçekleştirilir. 2000 yılında, organ bağışı konusunda bir "Ulusal Koordinasyon Sistemi" oluşturularak, bakanlığın olanaklarıyla organ bekleyenler sistematik sıralamaya dahil edilmişlerdir. Organ bağışı; Sağlık müdürlüklerinde, hastanelerde, emniyet müdürlüklerinde (ehliyet alımı sırasında), organ nakli yapan merkezlerde, organ nakli ile ilgilenen vakıf, dernek vb. kuruluşlarda yapılabilir.