AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, bu yıl 736'ncısı gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Bilecik'in Söğüt İlçesi'nde gerçekleştirilen kutlamalara katıldı.
Ertuğrul Gazi türbesi ziyaretinin ardından, tören alanına geçen Karaaslan, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri takip etti. Karaaslan, törenin ardından Başbakan Yıldırım ile birlikte Eskişehir'de STK ve İş Dünyası Buluşması toplantısına katıldı.

BOYNUMUZUN BORCU

Ecdadın aziz hatıralarını anmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Karaaslan, "300 kıl çadırın büyüyerek 24 milyon kilometrekarelik bir cihan imparatorluğuna dönüştüğü Söğüt topraklarında hep birlikte Ertuğrul Gazi'yi andık. Halifelik sancağı ile tüm dünyaya hükmetmiş ve gittiği her yere adalet götürmüş bir neslin torunları olarak, bugün de dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yapılan zulümlere karşı sessiz kalmamak boynumuzun borcudur. Dün Suriye'de, bugün Arakan'da ve dünyanın neresinde zulüm gören bir mazlum varsa Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti ile Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.