Vali Cevdet Can, yıllar önce Tokat'ı gizlice ziyaret eden Galler Prensi Charles'a gönderdikleri davete cevap geldiğini söyledi.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer ve Yönetimi, 22-24 Nisan tarihlerinde Tokat'ta gerçekleştirilecek olan Gazetecilerin 2. Anadolu Zirvesi programına davet amacıyla Tokat Valisi Cevdet Can'ı makamında ziyaret etti.

Vali Can, Anadolu Zirvesi'nin Tokat'ın tanıtımı açısından önemine dikkat çekti. Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Can, yıllar önce Tokat'ı gizlice ziyaret eden Galler Prensi Charles'a gönderdikleri davetle ilgili olarak "Biz davetinizi aldık, teşekkür ederiz. Sizinle irtibata geçeceğiz" şeklinde cevap geldiğini ifade ederek, "İnşallah önümüzdeki dönemde bu vesileyle bir şekilde gelirler. Ama nasıl gelirler bilmiyorum, yani 'hayır' demiyorlar. Fakat şu anda bakarsanız pek dünyayı gezdiği çok durum yok. Türkiye'ye geldiğinde bu tarafa tekrar bir ziyareti olacaktır. Çünkü davetimiz ulaştı, ilk işaretler olumlu, arkası gelir" dedi.

Geçtiğimiz yıl İngiltere veliahdı Galler Prensi Charles'a ulaştırılmak üzere Buckhingham Sarayı'na bir mektup yazan Tokat Valisi Cevdet Can, 1990'lı yıllarda Tokat'a gizlice gelerek Sulusaray ilçesinde bulunan Antik Kent Sebastapolis'teki kazıların başlamasına sebep olan Charles'a hem teşekkür hem de davet mektubu gönderdi. Tokat'ın İngiltere'deki fahri elçisi ünlü iş adamı Hüseyin Özer aracılığı ile saraya davet gönderen Vali Can'a, Buckhingham Sarayı'ndan geçen hafta cevap geldi. Gönderilen cevapta, davet için teşekkür edilerek, kendileri ile irtibata geçileceği kaydedildi.