Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'ndeki Açık Cezaevi'nin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatının o sırada avluda bulunan mahkumların üzerine düşmesi sonucu 20 kişi yaralandı.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, "Şu an hala çatının altında kalan mahkumlar var. Ekipler onları kurtarmaya çalışıyor" dedi. 5 bloktan oluşan Açık Cezaevi'nin çatısını şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Mahkum koğuşlarının bulunduğu iki blokun sactan yapılan çatısı bu sırada uçup avluda bulunan mahkumların üzerinü düştü. Olay hemen sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ve sivil savunma ekipleri de hızlı bir şekilde bölgeye hareket etti.

İlk belirlemelere göre tespit edilen 20 yaralının Gümüşhacıköy ve Merzifon Devlet Hastane'lerinde tedavi altına alındığı ifade edildi. Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, yaralıların hastaneye sevk edildiğini belirterek, "Ancak hala devrilen çatı altında kalan mahkum var. Onlarla ilgili kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD, belediye ve sağlık ekipleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan fırtına da sürüyor. Bu nedenle çatı altlarına çok fazla yaklaşamıyoruz" dedi.

Geçen yıl Eylül ayında yapımı tamamlanan Gümüşhacıköy Açık Ceza İnfaz Kurumu, şehir merkezine 2 kilometre mesafede bulunuyor.