19 Mayıs Belediyesi ve 19 Mayıs Gençlik Merkezi, 'Sağlıklı Türkiye ve Sağlıklı Yarınlar İçin Yola Çıktık' sloganıyla halk arasında kamburluk olarak bilinen 'kifoz' hastalığına dikkat çekmek için kampanya başlattı.

'Dik Dur Türkiye, Dik Dur 19 Mayıs' adı altında yürütülen proje kapsamında ilçe genelinde tüm kurumlara ve okullara broşürler dağıtıldı. Ayrıca masa başında çalışan memurlara, okullarda okuyan öğrencilere kifozla mücadeleye katılmak ve kamburluğu önlemek amacıyla bilgilendirme yapıldı.

AMACIMIZ TEDBİR ALMAK
Proje hakkında açıklama yapan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Projede amacımız, özellikle çocuklar ve gençlerde görülen kifoz hastalığının evrelerini ve önemini anlatmak ve tedbirlerini almak. Gelecek nesillerimizin daha sağlıklı bir bedene sahip olmasını sağlamak. Sağlıklı nesiller yetişmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.
Gençlik Merkezi fıtness hocası ve proje sorumlusu Engin Malkoç ise hastalığın yaşlılarda görülme olasılığının yüksek olmasına karşın, masa başı işte çalışan ve konforsuz sandalye ile saatlerce bilgisayar başında zaman geçirmek zorunda kalanların hastalık riski taşıdığını ifade etti.