12 Nisan 2005 tarihinde Kayseri'de vatani görevini yaparken nöbeti esnasında arkadaşının silahının kazaen ateş alması sonucu şehit olan Piyade Er Zafer Kurnaz'ın annesi Kesmiye Kurnaz (58), geçirdiği beyin kanaması sonrası Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. 3 gündür tedavi gördüğü hastanede vefat eden şehit annesinin cenazesi Alaçam'a getirildi.

Kadıköy Mahallesi'ndeki evine getirilen 5 çocuk annesi Kesmiye Kurnaz'ın naaşı, alınan helalliğin ardından Yeni Cami'de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kadıköy Mahalle Mezarlığı'nda bulunan şehit oğlunun yanına defnedildi.

Kemiye Kurnaz'ın ağabeyi Sami Asan, kardeşinin tansiyon hastası olduğunu, 5 çocuğundan tek erkek evladı olan Zafer Kurnaz'ı kaybetmesi ve oğlunun üzüntüsünü yaşadığını, 'Benim kalbim yaralı, beynim düzelse ne olur' diye ilaçlarını kullanmadığını söyledi.

Kesmiye Kurnaz'ın yakınları tarafından bağışlanan organları 5 kişiye umut oldu. Şehit annesinden alınan bir karaciğer Adana'ya uçakla götürülürken, iki böbreği ve iki korneası da Samsun'da hastalara nakledildi.