Kaliteli ve özgün eğitim anlayışı ile faaliyet gösterecek olan Atakum Koleji, yoğun katılımın gerçekleştiği muhteşem bir törenle açıldı. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in gerçekleştirdiği açılışa eğitim camiası, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

BÜYÜK EMEK VERDİK

Açılışta konuşan Atakum Koleji Kurucusu Kubilay Albayrak, 'Okulumuzun eğitim öğretime hazır hale gelmesi için çok büyük emek harcadık. Bu yoğun çalışma sürecinde bizlere birçok kişi yol arkadaşlığı etti. Atakum Koleji'ne verdiği önemli katkılardan dolayı Abdurrahman Demir'e minnet borçluyum. Okulumuzun hazırlık aşamasında benimle aynı heyecanı yaşadı ve hep birlikte güzel bir projeyi hayata geçirdik. Kendisini yetiştiren Sayın Mustafa Demirer'e ayrıca teşekkür ediyorum. Gerek eğitim gerekse meslek hayatımızda bizleri eleştiren, yön veren ve doğru yola gitmemize vesile olan arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, özellikle anne babalarımıza; kendim, eşim ve öğretmen arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürler' dedi.

HERKESİ ŞAŞIRTACAĞIZ

Eğitim çalışmaları ile herkesi şaşırtacaklarını belirten Albayrak, '18 yıllık devlet kurumları bünyesindeki öğretmenlik hayatımı kısa bir süre önce sonlandırdım. Bundan sonra tüm enerjimle Atakum Koleji için emek vereceğim. İlçemizin adını taşıyan kurumumuzun; ilimizi, ilçemizi hatta ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmesi için ilim, sanat, spor ve diğer alanlar adına ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız. Okulların en önemli lokomotifi öğretmenlerdir. Tecrübe ile harmanlanan genç ve dinamik kadromuzla eğitim adına yapamayacağımız hiçbir şey yok. Devlet kadrosundaki eğitim çalışmalarımın yanı sıra 6 yıldır özel sektörde de eğitim adına yaptıklarımız ortada. Atakum Koleji'nde yapacaklarımızın sınırı yok, herkesi şaşırtacağız' şeklinde konuştu.

TAM DONANIMLI NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ

Çağın ihtiyaçlarına uygun bir biçimde eğitim vereceklerini vurgulayan Albayrak şunları kaydetti: 'Sevgi ve bilginin kucaklaştığı kurumumuzda; öğrenci, aile ve okul üçgeni içerisinde ilerleyeceğiz. Sevgiyle aşılamayacak bir engelin olmadığına olan inancımızla; çağın ihtiyaçlarına cevap veren, bilgi ve donanımı tam nesiller yetiştirmek için yola çıktık. Sanat, bilim ve teknolojiyi yoğurduğumuz eğitim anlayışımız ile öğrencilerimize yeni ufuklar açacak ve öğrencilerimizin belki de hiçbir zaman fark edilemeyecek yönlerini açığa çıkaracağız.'

EĞİTİMİN TELAFİSİ YOK

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ise, "Değerli Hocamız Kubilay Albayrak'ın 'şaşırtacağız' ifadesi üzerine durulması gerekir. Bu söz Atakum Koleji'ndeki çocuklarımızın emsallerinden çok farklı ve fark edilir bir biçimde hem kendilerine hem ailelerine hem de ülkesine en üst düzeyde faydalı olacak eğitim ve öğretimi görecekleri anlamına gelir' ifadelerine yer verdi.

Albayrak, 'İnsanın kendisine bahşedilen en önemli nimet sağlıktır. Sağlıktan sonra insan için çok önemli olan bir diğer nimet ise iyi yetişmiş olmaktır. Eğitim alanında dünyanın en iyi ülkesi olma yolunda emek vermekteyiz. Gerek halkımız gerekse devletimiz nazarında tüm dikkatler bu konuda en iyi olma noktasına ulaşmaya odaklanmış durumda. Hayatta birçok konuda hata yapılabilir ve telafi edilebilir ama eğitim o kadar önemlidir ki telafisi yoktur. Bu güzide kadronun bu bilinçle çok güzel bir eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştireceklerine inanıyorum' ifadelerini kullandı.

GELECEĞE ŞEKİL VERECEK

Atakum Koleji'nin en iyi fiziki şartlara sahip olan okul olduğunu sözlerine ekleyen Demir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Öğretmenler bir insanın hayatta uğraşabileceği en güzel şey olan geleceğe şekil verecek olan çocuklarla ilgileniyor. Atakum Koleji'nin nitelikli kadrosu aile ve öğretmen işbirliği ile ülkemize hayırlı, başarılı ve geleceğimizi inşa edecek bireyler yetiştirecek tecrübeye sahip. Fiziki konum olarak da öğrencilerimizin okula güvenle gidip gelecekleri en uygun yerlerden birinde konuçlandırılan Atakum Koleji, ülkemize hayırlı hizmetler yapacaktır.'

MÜZİK ZİYAFETİ

Törende misafirleriyle yakından ilgilenen Kubilay Albayrak açılışın ardından Mustafa Demir ve tüm davetlilere kurumu gezdirdi. Davetliler, doyumsuz dinleti eşliğinde gerçekleşen törenden güzel dileklerle ayrıldı.

Mehtap YILDIZ