Amasya Anadolu Lisesi'nde hayata geçirilen 'Şehidini tanı' adlı proje kapsamında okuldaki 20 dersliğin girişine şehitlerin fotoğrafları yerleştirildi. Okulda düzenlenen törende şehitlerin fotoğrafları panolara Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve şehit aileleri tarafından asıldı.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Güneş, 'Bu projenin bir okula bir şehidimizin isminin verilmesinden daha önemli, kıymetli ve değerli olduğunu ifade edebilirim' dedi.

Adı bir sınıfa verilen Şehit Er Mustafa Bilgili'nin babası imam Recep Bilgili de çok duygulandığını belirterek okul müdürüne ve öğretmenlere teşekkür etti.

Programı sunduğunu esnada duygulanıp gözleri dolan Edebiyat Öğretmeni Sevil Köslüoğlu, 'Her sınıfa bir şehit ismi verilmesini düşündük. Öğrencilerimizin her gün derse girerken şehitlerimizin bıraktığı yerden görevi devralmaları gerektiğini hatırlamalarını ve bu bilinçle derslerine dört elle sarılmalarını arzuladık. Şehitlerini tanıdıkça, tarihlerini tanıyıp geleceklerine yön vermeleri gerektiğini amaçladık' diye konuştu.

'ONLAR TARİH YAZDILAR, BİZ TARİHİ YAŞATIYORUZ'

Törene davet ettikleri şehit ailelerinin sınıfları dolaşıp panoları görünce çok duygulandıklarını ve şehit isimlerini sınıflara vermekten onur duyduklarını vurgulayan Anadolu Lisesi Müdürü Niyazi Şişik de, 'Onlar tarih yazdılar, biz tarihi yaşatıyoruz' şeklinde konuştu.