'Türkiye'ye yatırım yapmayacağım'

Son yılların en çok gündemde kalan isimlerinden bir tanesi olan Ali Ağaoğlu, yaptığı açıklama ile Türkiye'de iş yapmayacağını söyledi. Türkiye'de iş yapmayacak olmasının nedenlerini de söyleyen Ağaoğlu, paralel bürokrasinin işlerin yürümesinde problem yarattığını dile getirdi.

'Ellerinde bir işadamı listesi var, bunların işleri yürümeyecek diye dolaşıyorlar' diyen Ağaoğlu, devletten 380 milyon liralık KDV alacağı olduğunu söyledi ve alacağını tahsil edememesinin nedeni de bürokrasi olarak gösterdi.

İRAN PAZARINA AÇILACAK

Türkiye'de devam eden birkaç projenin ve çalışmanın bitmesi ile birlikte Türkiye yatırımlarını sonlandıracak olan Ali Ağaoğlu, İran pazarına yönelecek. Ağaoğlu'na göre bu buhrandan çıkmak için ve ekonomiyi hareketlendirmek için tek yol 'başkanlık sistemi'..

'TEK ŞANSIMIZ BAŞKANLIK SİSTEMİ'

Hızlı bir şekilde başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, 'Türkiye'nin başkanlık sisteminden başka şansı yok. Bu sistem şimdiye kadar halka iyi anlatılmadı. Kamuoyunda da hak ettiği şekilde tartışılamadı. O yüzden kafalarda soru işaretleri oluştu. Oysa bu bütün dünyada uygulanan bir sistem. Kişilere indirgemek çok yanlış. Halka iyi anlatılması lazım. Çünkü Türkiye'nin önünün açılması için başkanlık şart' dedi.