Galatasaray, Süper Toto Süper Lig'in 29. haftasında bugün deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak. Sarı-kırmızılılar, zorlu karşılaşmadan 3 puanla dönerek 10 maçlık deplasman galibiyetine son vermek istiyor.

Ligde kötü günler geçiren Galatasaray, zorlu Fenerbahçe derbisi sonrası galibiyet arıyor. Ligde deplasmanda 10 maçtır galibiyet yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar, Antalya engelini aşarak 3 puan hasretine son vermek istiyor. Lig tarihindeki 40. maçına çıkacak olan iki ekipte, daha önce oynanan 39 mücadelenin 23'ünü Galatasaray, 6 maçı ise Antalyaspor kazandı. İki ekip arasındaki 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray 39 maçta rakip fileleri 72 defa havalandırırken, kendi kalesinde ise 36 gole engel olamadı. Galatasaray deplasmanda oynadığı maçlardan 12 kez galibiyetle ayrılırken, 5 maçta beraberlik 2 maçta ise yenilgi aldı.

KABUSU BİTİRMEK İSTİYOR

Ligde geriye kalan 28 karşılaşmada 10 galibiyet, 7 mağlubiyet, 11 de beraberlik alarak 41 puanla 6. sırada yer alan Galatasaray, zorlu Antalya deplasmanın 3 puanla dönerek yukarıya tırmanmak istiyor. Deplasmanda 10 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Aslan, 6 maçtır da 3 puanla tanışamadı. Son galibiyetini 22. haftada evinde Trabzonspor'a karşı alan sarı-kırmızılılar, Antalyaspor karşısında bu kabusu bitirmek istiyor. Antalyaspor ise geride kalan 28 haftada 8 galibiyet, 9 beraberlik alarak toplam 33 puanla Süper Lig'in 12. sırasında kendine yer buldu. Süper Lig'de 40'tan fazla gol atan altı takımdan biri olan Antalyaspor, kalesindeki 45 gole engel olamadı. Geçen hafta ise deplasmanda Kayserispor ile berabere kalan Akdeniz ekibinin en golcü futbolcusu 17 golle Samuel Eto'o oldu.

SABRİ, SELÇUK, SNEIJDER VE CHEDJOU KADRODA YOK

Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu, sarı kart cezasından dolayı Antalyaspor deplasmanında kadroda yer almıyor. Ayrıca sarı-kırmızılılarda Sneijder, Selçuk ve Chedjou da kadroya alınmadı. Sarı kart ceza sınırında bulunan Fernandao Muslera ve Yasin Öztekin ise sarı kart görmeleri halinde Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray'ın evinde Kasımpaşa ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.