Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Hürrem karakteriyle yıldızı parlayan ünlü Oyuncu Meryem Uzerli, uzun bir aradan sonra "Gecenin Kraliçesi" adlı diziyle ekrana döndü. Uzerli'ye başrolde Murat Yıldırım ve Uğur Polat eşlik etti. Fakat dizi, beklenen ilgiliyi bulamadı ve ekranlara erken veda kararı alındı. Bu gelişmenin ardından Uzerli, dizi ekibine ve izleyicisine sosyal medya aracılığıyla teşekkür etti. İşte Uzerli'nin mesajı:


'Hayatımın en güzel zamanlarından biriydi… Acayip süper ekip! Herkese bu zaman için teşekkür ederim ve bizim seyircilerimize de… Çok büyük bir teşekkür! Büyük sevgi…'

MERYEM UZERLİ HAKKINDA


12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel Şehri'nde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya geldi. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşti. Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı.
Uzerli, 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay'ın yazdığı, Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırdı.


Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol aldı. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor.