Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi'nin çatısının fırtına nedeniyle uçarak düşmesi sonucu yararlanan 81 kişiden 14'ünün tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Yaralanmasına rağmen kurtarma çalışmalarına katılan cezaevi 2. müdürü ile iki mahkum olay anını anlattı.

Amasya ve Merzifon'daki hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret edip İl Sağlık Müdürü Dr. M. Rüştü Ertosun ile hastane başhekimi Ahmet Hasıripi'nden bilgiler alan Vali Çomaktekin, 'Aşırı rüzgardan ötürü çatı uçtu ve açık alanda bahçede mahkumların sayımı yapılırken maalesef çatının mahkum kardeşlerimize çarpması sonucu yaralanan mahkumlar oldu. Hastanelerimizde şu an itibariyle 14 yaralı görünüyor. Hiçbirisinin hayati tehlikeleri yok. Sadece iki hastamız yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Kendileriyle görüştük. Onların da sağlık durumları her geçen gün iyiye gidiyor' dedi.

Çomaktekin, 'Kabahati, kusuruyla olanlar hakkında mutlaka yasal işlem yapılacaktır' diye konuştu.

Olayın ardından yaralı halde kurtarma çalışmalarına katılan ve 2 saat sonra baygınlık geçirip hastaneye kaldırılan cezaevi 2. Müdürü İsa Devrim, 'Ben ikinci çatı düştüğünde altta kalanları kurtarmaya çalıştım. O esnada düştüm ama sonuçta ağır vakalar vardı. Gümüşhacıköy hastanesinde daha ağır vakalar vardı' şeklinde konuştu.