23 Temmuz 2015 tarihinde Diyarbakır'da hain pusu sonucu şehit olan Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi Vu Thuy Tuong'un Türk vatandaşı olmaması nedeniyle maaşa bağlanamamasına Davutoğlu el koydu. Başbakan Davutoğlu, şehit eşine maaş bağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması talimatı verdi.

CENAZENİN YANINA UZANMASI YÜREKLERİ DAĞLAMIŞTI

Tansu Aydın'ın cenazesinin yanına uzanarak ağlayan ve ayakta durmakta güçlük çeken Vu Thuy Tuong, Türkiye'nin yüreklerini dağlamıştı. Henüz 2 aylık evli olmaları nedeniyle mevzuatlara göre Türk vatandaşı olamayan Tuong, eşinden dolayı maaş alamıyordu.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada; Şehit polisimiz Tansu Aydın'ın şehadet tarihi olan 23/07/2015 tarihinde, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Devleti uyruğuna tabi olan eşi Vu Thuy Tuong Vi Le'nin, adı geçenin vefatından sonra 5901 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca 05/08/2015 tarihli ve 2015/7999 sayılı Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Türk vatandaşlığı kazanmıştır.' denildi.

Aynı zamanda açıklamaya; 'Eşinin şehadeti sırasında vatandaş olmadığı için şehit yakını aylığı alamadığının anlaşılması üzerine Sayın Başbakanımız, Vu Thuy Tuong Vi Le'nin şehit yakını maaşı alması için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması talimatını vermiştir.' bilgisi eklendi.