Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesiyle 6 bin 500 öğrenciye yüzme eğitimleri verildiğini işaret ederek, "Hedefimiz Samsun'da 10 bin öğrenciye ulaşmak. Projeyi Samsun'un ardından Türkiye'de hayata geçireceğiz" dedi.

5 HAVUZ KULLANILIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın himayesinde Samsun Valiliği'nin koordine ettiği 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesi tüm hızıyla devam ediyor. Tekkeköy, Canik, Atakum, Bafra ve Vezirköprü ilçelerindeki havuzların kullanıldığı proje kapsamında ilkokul 2 ile 3'üncü sınıfa giden öğrenciler yüzme eğitimi alıyor. Küçük yaştan itibaren öğrencilere yüzmeyi ve sporu sevdirmeyi amaçlayan proje sayesinde bugüne kadar 76 okuldan toplam 6 bin 550 öğrenci yüzme eğitimi aldı. 17 Haziran'da sona erecek proje sayesinde Samsun genelinde kısa bir süre içinde 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

BOĞULMA VAKALARI AZALACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu proje hayata geçtiği günden bu yana üzerinde önemle duruyoruz. Karadeniz ve Samsun'da yaz aylarında boğulma vakaları sıkça karşımıza çıkıyor. Hem bu durumun önüne geçmek, hem de yüzme bilen bir nesil yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu eğitimlerde yetenekli oldukları tespit edilen öğrenciler, yüzme sporuna kazandırılacak ve belki de ileride ülkemizi başarı ile temsil edecek sporcuların yetişmesine vesile olacağız. Başlattığımız bu projeyi Samsun'un ardından Türkiye genelinde de yaygınlaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

SAMSUN'DAKİ OLİMPİYATLAR

Bakan Kılıç, ayrıca Kılıç TRTHaber'de canlı yayın konuğu olarak soruları cevapladı. Bakan Kılıç, Türkiye'nin konumu ve altyapısıyla bir olimpiyat ülkesi olduğunu belirterek, "2016 olimpiyatlarını alan Brezilya'da halen altyapı çalışmaları yapılıyor. Bu konuda konuşmak istemem ama biz zaten altyapı konusunda bir noktaya gelmiş durumdayız. Türkiye'de ülke olarak bir olimpiyat ülkesidir. Biz ülkemize organizasyon alırken, seçerek alıyoruz. Samsun'da 2017 yılında İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları yapılacak. Dünyada en büyük üçüncü olimpiyat. Samsun'da bir çok tesisi bitirdik bir kaçının çalışmaları devam ediyor" dedi.