Canik Belediyesi, 'Yeni Türkiye Yolunda' adlı konferanslar serisini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda olmasını istediği Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa konularına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferanslar serisinin 6'ncısında Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Gazeteci-Yazar Dr. Şeref Oğuz, 20 Nisan Çarşamba günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde Yeni Türkiye Yolunda Ekonomi konulu konferans verecek.
Yerel yönetim olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a Türkiye'nin hedeflerinin gerçekleşmesi konusunda katkı vermeye devam edeceklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, amaçlarının Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa'nın gerekliliğinin vatandaşlar tarafından doğru ve iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Genç, 'Konferanslar serimizin ilk beşinde önemli isimlerin verdiği konferanslar yoğun ilgi gördü ve son derece faydalı oldu. İnşallah Ekonomi Uzmanı Dr. Şeref Oğuz da, halkımıza Yeni Anayasanın ekonomi boyutunu halkımızla paylaşacak' dedi.

Ülkenin ve dünyanın hızlı gelişmesi sonucunda Yeni Türkiye'ye yakışacak milli bir anayasa ve milli bir sisteme ihtiyaç olduğunu ifade eden Genç, 'Yeni Anayasa ile Başkanlık Sistemi tartışması yerli ve milli bir tartışmadır. Türkiye'nin artık dinamik ve güçlü bir devlet olma zorunluluğu var. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın veya Ahmet Davutoğlu'nun kişisel meselesi değildir. Biz de bu nedenle sorumluluk hissediyoruz ve Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi düzenliyoruz. Bu etkinliklerimiz Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi gerçekleşene kadar devam edecek' diye konuştu.

Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa konusunda vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Genç, 'Belediye olarak bizim görevimiz sadece yol, kaldırım, bina yapmak değildir. Ülkemizin ve milletimizin selameti için çalışan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde destek vermeyi görev sayıyoruz. Düzenlediğimiz bu konferansların Yeni Türkiye'nin inşasında faydalı olacağına inanıyorum. Tüm halkımızı Çarşamba günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Yeni Türkiye Yolunda Ekonomi konulu konferansımıza davet ediyorum' şeklinde konuştu.