Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Danışma Kurulu Toplantısı il binasında gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ
Toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Bu toplantıların amacı eksiklerimizi gidermek, atacağımız yeni adımları belirlemektir. Bu çalışmaları yapmazsak mutlaka aksaklıklar oluyor. Genel Merkezimizin kılcal damar örgütlenmesi diye bir çalışması var. Bununla gidemediğimiz hiçbir yer kalmaması amaçlanıyor. Sadece seçim olduğunda sahaya inen bir örgüttten daha fazlasını yapmalıyız. Her an seçim olacakmış gibi, tek vücut halinde çalışmak zorundayız" diye konuştu.

DAVAMIZIN TAKİPÇİSİYİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında açtıkları suç duyurusu hakkında da açıklamada bulunan Akcagöz, "Bütün ilçe başkanlarımızla suç duyurusu yaptık. Bu 163 sayfalık şikayet dilekçesiydi. Bunun içerisinde dönemin bakanlarının yaptığı konuşmalar var, belgelerle birlikte. Bülent Arınç'ın dönemin valilerine verdiği talimat var. Bir valinin bölge komutanlarına verdiği 'silahınıza davranmayın' talimatları var. Biz bunların teröre yardım ve yataklık olduğunu düşünüyoruz. Devleti yönetebilirsin, ama teröristlerle Türkiye'nin geleceğine dair proje ortaklığına girişemezsin. Bu davanın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU