Reşadiye ilçesinde bir şirkette temizlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Celil Yaşar (40) ile ev hanımı Nuray Kırca Yaşar'ın (34) oğulları Mustafa Hüdayi Yaşar, 40 günlükken geçirdiği rahatsızlık sonucu uzun süredir tedavi görüyor. Hastalığı nedeni ile yürüyemeyen ve konuşamayan Mustafa, 9 aylıkken özel bir rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi almaya başladı. Tedaviye başlamadan önce başını dahi tutamayan küçük çocuk ilerleme kaydetti. Fizyoterapistler Mustafa'nın yürüyebilmesi için bir umut olduğunu belirterek, bunun için de ayakta dik durma cihazının alınmasını istedi. Asgari ücretle çalışan baba Ahmet Celil Yaşar, yaklaşık 5 bin TL olan cihazı temin edemedi.

HAYIRSEVERLER SESLERİNİ DUYDU

Reşadiye ilçesinde epilepsi hastalığı nedeni ile yürüyemeyen 5 yaşındaki Mustafa Hüdayi Yaşar'ın yürümesi için 5 bin TL'lik yardıma ihtiyacı olduğunun basında yer almasından sonra aileye yardım telefonları yağdı. Bir iş adamı tarafından temin edilen dik durma sehpası yurt dışından getirttirilerek aileye teslim edildi. Haftada bir gün fizik tedavi merkezinde kasları çalışması için tedavi gören küçük Mustafa evinde ise anne ve babasının yardımı ile dik durma cihazına bindirilerek tedavisine devam etmeye başladı. Aile çocuklarının yürüme umudu ile mutlu olurken yardımda bulunan iş adamı ve diğer hayırseverlere teşekkür etti. Her anne gibi oğlunun yürüdüğünü görmek istediğini ifade eden anne Nuray Kırca Yaşar, 'Fizyoterapist oğlumun yürüme şansı olduğunu söylüyor. Oğlumun yürüyebilmesini her şeyden çok istiyorum' diye konuştu.

Baba Ahmet Celil Yaşar ise İHA'nın yaptığı haber sonrasında çok sayıda yardımseverin kendilerini arayarak yardım etmek istediğini ifade ederek, 'Belki bu cihazdan 100 tane olsa alınabilirdi. Allah razı olsun duyarlı insanlarımız çokmuş' dedi.