TRT ekranlarında izleyicileriyle buluşan ve yayınlanmaya başlaması ile birlikte milyonlarca kişi tarafından hayranlıkla izlenen Diriliş Ertuğrul'da Mahsun Kırmızıgül krizi patlak verdi. Dizinin en önemli karakteri olan 'Ertuğrul'u canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın, sezon finalinin yapılmasının ardından Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filminde rol alacak olması krize neden oldu.

Romantik Komedi Balayı filmi için kameraların karşısına geçmesi beklenen Düzyatan'ın, Diriliş Ertuğrul yapımcısı ile arasının açıldığı iddia edildi. Yapımcı, Düzyatan'ın romantik komedi yapımlarında rol almasını istemezken, karakterin etkileyiciliğinin azalacağını düşünüyor. Bu nedenle Mahsun Kırmızıgül ile Diriliş Ertuğrul yapımcısının arasında kalan Engin Altan Düzyatan'ın ne yapacağı merak konusu oldu.

Hiçbir şekilde Romantik Komedi Balayı filminde rol almasını istemeyen Diriliş Ertuğrul yapımcısı ile Kırmızıgül arasında kalan Düzyatan'ın alacağı karar ise şimdiden tartışılmaya başlandı. Geçtiğimiz dönemlerde çekilmesi beklnen Romantik Komedi Balayı filmi için sakallarını kesmesi gereken Düzyatan'ın, Ertuğrul dizisinin vazgeçilmezi olan sakalları kesemediği için film çekimleri yaza bırakılmıştı.