Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonu toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Meclisten komisyonlara havale edilen toplam 67 madde ele alındı. Komisyonlarda 3 maddeye red verilirken, 2 madde de oy çokluğu ile kabul edilerek meclise havale edildi. Toplamda 64 madde ilgili komisyonlardan geçerek onaylanmak üzere meclise havale edildi.

DOLMUŞÇULARIN SORUNU GİDERİLECEK Mİ?

Komisyonlarda hafif raylı sistemin Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüsüne kadar uzatılmasıyla ilgili madde de görüşüldü. Protokolde yer alan, OMÜ içerisinde hizmet veren dolmuş hatlarının tramvayın hizmete girmesinin sonra artık kampüs içerisinde yer almayacağıyla ilgili MHP Meclis Üyesi Mücahit Uydu tepki gösterdi. Uydu, ''Yapılan protokolde üniversite kampüsünde hizmet veren dolmuşların durumu ne olacak. üniversite yönetimi kesinlikle olmaz diyor. Yani dolmuşlar kesinlikle yukarıya çıkamayacak. Buradaki sorun giderilecek mi? Hat sahipleri belediyeye para verip plakalarını almışlar, vergilerini ödüyorlar onların durumları ne olacak?" ifadelerini kullandı.

KATLANACAKLAR

Dolmuş hatlarının kampüs içerisinde yer almamasıyla ilgili OMÜ yönetiminin de Büyükşehir'in yanında yer aldığını kaydeden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Turan Çakır
"Üniversite kampüsü içerisine dolmuşlar çıkmayacak. Hat meseleleri daha önce bu mecliste veya farklı platformlarda çok tartıştık. Hat bedeli ödemek göreceli işler, fiyatları artabiliyor düşebiliyor. Dolayısıyla bu ticareti yapanlar hazırlıklı olacaklar. Geçmişte daha az yolcu taşıyorlardı, şimdi çok taşıyorlar, ileride belki daha az taşımaya katlanacaklar. Güzergahlarında kullanacakları alanları yine olacak" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU