İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan terör listesinde 'yeşil liste' bölümünde yer alan ve başına 1 milyon TL ödül konulan Cemil Ateş, Muş kırsalındayken bir nine tarafından ihbar edildi. Ninenin, ellerinde silahlı 4 adam var, terörist olabilirler dediği ve ihbar sonrasında da güvenlik güçlerinin harekete geçtiği söyleniyor.

DEVRİYE YAPAN JANDARMAYA İHBAR ETTİ

Teröristleri gördükten sonra telefonu olmadığı için gerekli yerleri arayamayan ninenin, devriye görevini icra eden jandarmaya durumu bildirdiği ortaya çıktı. Jandarma tarafından diğer birliklerin de harekete geçirilmesiyle, Hasköy ilçesi Büvetli kırsalında 4 terörist kıstırıldı. Güvenlik güçleri arazide köylülerin de bulunma ihtimaline karşı boş araziye ateş açtı. Açılan ateşe ateşle karşılık veren teröristlerle 30 dakika kadar süren çatışmada 4 terörist ölü olarak ele geçirildi.

YEŞİL LİSTEDE OLDUĞU ANLAŞILDI

Çatışmada ölü olarak ele geçirilen 4 teröristten Cemil Ateş isimli teröristin örgütün sözde yöneticisi olduğu ve yeşil listede başına 1 milyon TL ödül konulduğu anlaşıldı. İhbarı ödül almak için yapmayan ninenin ise, istediği takdirde 1 milyon TL'lik ödülü alma şansı bulunuyor. Şimdiye kadar ihbarlar sayesinde öldürülen terörist sayısı 15'e yükseldi.