Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın Haber Gazetesi sayfalarından okurlarla buluşan ''Adli Tıp müjdesinin" çok önemli bir müjde olduğunu söyledi. Erkan, ''Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehrinde Adli Tıp olmayıp da, Trabzon'da olmaması aslında bizim açımızdan handikap" ifadelerini kullandı.

YILLARDIR ÇARE ARANIYOR

Samsun'da Adli Tıp Kurumu'nun olmayışının şehrin kronik bir sorunu olduğunu kaydeden Erkan, ''On yıllardır Samsun bu konuyla ilgili bir çare arıyor. Çünkü Samsun'daki otopsilerin önemli bir kısmı, cenazeyi bir bütün olarak ya da bir doku parçasını maalesef Trabzon'a göndermek zorunda kalıyorduk. Bu da meftahın yakınları açısından çok büyük bir sıkıntı. Zaten ölüm büyük bir travma, üzerine bir süreç daha ekleniyor. Trabzon'a kadar yol gidiliyor, orada bekliyorlar, zorlu günlerden geçiyorlar ve mağdur oluyorlar. Samsun'da otopsi yapılıyordu ancak yeterli değildi. Artık yüksek teknolojiyle ve donanımlı bir teşkilatla otopsiler tamamen Samsun'da gerçekleşebilecek. Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'ın müjdesi, gerçekten bir müjde. Samsun için çok önemli bir karar" diye konuştu.

VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR

Ölümün Samsun'da gerçekleşmesi ancak otopsinin başka bir şehirde yapılmasının ciddi koordinasyon problemleri yaşattığını belirten Erkan, ''Vatandaşın mağdur olmasının yanı sıra adli süreç de uzuyordu. İşin tabiplik boyutunda da Trabzon'da da belli bölgelerden otopsi aldığı için yoğunluğu oluyordu. Bu eksikliğin Sayın Bakan tarafından ilk aşamada giderilmesi doğru bir yaklaşım" dedi.

Zerrin SOMUNCU