Fındık sezonunun açılmasından itibaren fındık fiyatları üreticinin istediği seviyeye bir türlü gelmiyor. Fındık fiyatlarının 8 lira seviyesine düşmesiyle birlikte üreticinin yaşadığı sıkıntı daha da artacak gibi gözüküyor. Fındık üreticisi fındık fiyatlarındaki son durumu yakından takip ederken fındık fiyatlarının hangi seviyede ilerleyeceği ise büyük merak konusu. Peki fındık fiyatları ne kadar? İşte il il fındık fiyatları...

Samsun fındık fiyaları

Samsun merkezde ise fındık fiyatlarında artış gözüküyor ve fındık fiyatlarının en yüksek olduğu il konumunda. Samsun'da fındık en düşük 9.50 TL'den işlem görürken en yüksek ise 10 TL. Samsun'daki fındık fiyatlarındaki artış oranı ise en düşük ve en yüksek fiyat için yüzde 5.56.

Samsun-Çarşamba fındık fiyatları

Çarşamba'da fındık fiyatları en düşük 8.40 TL'den işlem görürken en yüksek fındık fiyatları ise 8.90'TL. Çarşamba'daki fındık fiyatlarındaki değişim oranı ise en düşük fiyat için yüzde 5.62, en yüksek fiyat için ise yüzde 4.30 civarında.

Samsun-Terme fındık fiyatları

Terme'deki fındık fiyatları Çarşamba'daki fiyatlara yakın seyrederken, Terme'de en düşük fındık fiyatları 8.10 TL, en yüksek ise 8.60 TL'den işlem görüyor. Terme fındık fiyatlarında değişim oranı ise en yüksek düşük fiyat için yüzde 5.81, en yüksek fındık fiyatları için yüzde 5.81 seviyesinde.

Ordu fındık fiyatları

Türkiye'nin en büyük fındık üretim merkezlerinden olan Ordu'da fındık fiyatları en düşük 8 TL, en yüksek işlem gören fındık fiyatları ise 8.50TL. Ordu'daki fındık fiyatlarındaki düşüş oranı ise yüzde 5.88 civarında.

Ünye fındık fiyatları

Fındık tarımının yoğun bir şekilde yapıldığı Ordu'nun ilçesi Ünye'de ise fındık fiyatları en düşük 8 TL, en yüksekfiyat ise 8.50 TL. Ünye'deki fındık fiyatlarındaki düşüş oranı ise yüzde 8.57.

Fatsa fındık fiyatları

Karadeniz'in en büyük fındık üretim merkezlerinden biri olan Ordu'nun ilçesi Fatsa'da ise fındık fiyatları Ünye ile aynı seviyede. Fatsa'da en düşük fındık fiyatları 8TL, en yüksek fiyat ise 8.50 TL. Fatsa fındık fiyatlarındaki düşüş oranı ise yüzde 5.88.

Giresun fındık fiyatları

Giresun'da fındık en düşük 8.94 TL'den işlem görürken en yüksek fiyat ise, 9.19 TL. Giresun fındık fiyatlarında da düşüş gözlemlenirken değişim oranı ise yüzde 2.72.

Trabzon fındık fiyatları

Trabzon'da da fındık fiyatlarındaki düşüş göze çarpıyor. Trabzon'da fındık fiyatları en düşük 8 TL, en yüksek ise 8.50 TL'den işlem görüyor.

Düzce fındık fiyatları

Batı Karadeniz'in önemli fındık üretim yerlerinden olan Düzce'de en düşük fiyat 8 TL, en yüksek fiyat ise 8.50 TL. Düzce'de fındık fiyatlarındaki düşüş oranı ise yüzde 11.11.

Sakarya fındık fiyatları

Sakarya'da fındık fiyatlarında bir oynama olmazken en düşük fındık fiyatları 8.50 TL, en yüksek fiyatlar ise 9.63 TL'den işlem görüyor.

Kocaeli fındık fiyatları

Marmara bölgesinin fındık üretim yerlerinden olan Kocaelin'de en düşük fındık fiyatı 8 TL, en yüksek fiyat ise 8.50 TL. Kocaeli'deki fındık fiyatlarındaki düşüş oranı yüzde 11.11 ile en fazla düşüş yaşanan illerden.