Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına avukatı Celal Çelik'in Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu dilekçeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu Samsunlu şehit ailesine dava açtı

AİLEYE DEĞİL, OLAYI GERÇEKLEŞTİRENLERE

Samsunlu şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın'ın ocak ayında Samsun'da gerçekleşen cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengin tahrip edilerek bir bahçeye atılmasının ardından, bugün yayınlanan haberlerde ''Kılıçdaroğlu'dan şehit ailesine dava" iddialarına açıklık getiren Akcagöz, "Mart ayı içerisinde şehit ailesine ziyarette bulunduk. Aileyle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Ama başka bölgeden gelen misafirlerin yaptığı eylem netice itibariyle nitelikli mala zarar verme iddiasıyla, vekili aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayette bulunuldu" diye konuştu.

MAŞALAR BELİRLENSİN

İlgili dilekçedeyse suçlar nitelikli mala zarar verme ve kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret olarak belirlenirken, "Şehit cenazesinin anlamını kavrayamayan ve cenaze törenini politik arenaya dönüştürmeye çalışan tamamaen kurgulanmış kişiler tarafından yapılan provokasyon nitelikli eylemler nedeniyle ilgili kişiler hakkında işlem yapılmasını sağlamak üzere şikayet dilekçesi sunumaktadır. Bu çerçevede fail olarak belirlenen ve belirlenecek maşaları azmettirmek suretiyle yönlendiren asıl sorumluların belirlenmesini ve haklarında işlem yapılmasını talep ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Zerrin SOMUNCU