Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak ve turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi. Okul bahçesindeki programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, protokol üyeleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza'nın termal turizme hizmet eden bir ilçe olduğunu belirterek "İlçemizin turizm kenti olmasında termal kaynakların büyük bir önemi vardır. Günümüzde büyük boyutlara ulaşan turizm Havzamızda da meyvesini vermeye başlamıştır. On yıl öncesine kadar termal turizme yakışmayan görüntülere sahip ilçemiz, yapılan çalışmalar ile turistik bir ilçe halini aldı. İlçemizde bu yaz inşallah 5 yıldızlı otelin temeli atılacak. Ayrıca okulumuzu ve ilçemiz için önemli olan uygulama oteli için de bakanlıklar nezdinde gerekli girişimleri yapmaktayız. Umarım kısa sürede bu tesisi ilçemize kazandırırız" diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Konuşmaların ardından program, okunan şiirler, halk oyunları gösterisi, aşuk ve maşuk gösterisi ile devam etti. Programın son bölümünde ise 15-22 Nisan Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışması, okullar arası yapılan Turizm haftası ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.