Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turunda Sevilla'ya elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Medipol Başakşehir UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Bulgar ekibi Ludogorets ile karşılaştı. Mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Canlı anlatım

Ve maç 0-0 eşitlikle sona erdi...

90' Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

84' Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu'nun şutu barajdan sekerek kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

79' Temsilcimizde Junior Caiçara rakibi Wanderson Farias'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

68' Sol kanattan gelişen atakta Eljero Elia ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Edin Visca kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top savunmaya çarparak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

62' Sağ çaprazda topla buluşan Edin Visca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Jorge Broun sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

56' Emmanuel Adebayor'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Edin Visca rakibini geçerek pasını ceza yayı içerisine hareketlenen Marcio Mossoro'a gönderiyor. Marcio Mossoro bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

53' Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu hemen yanındaki Gökhan İnler'i görüyor. Gökhan İnler çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

49' Emre'nin pozisyonundan hemen sonra gerçekleşen Ludogorets kontra atağında orta alanda hareketlenen Jody Lukoki pasını sol çaprazda hareketlenen Joao Paulo'a gönderiyor. Joao Paulo ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı şekilde dışarı gidiyor.

46' İkinci yarı başladı

Ve ilk yarı sona erdi

42' Sağ kanattan gelişen atağımızda Edin Visca son çizgiye inerek ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

40' Konuk ekip Ludogorets Razgrad yarı sahamızda kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

33' Wanderson Farias'un ara pası ile sağ çaprazda topla buluşan Cicinho'nun pozisyonu hakem Stefan Johannesson tarafından ofsayt gerekçesi ile durduruluyor.

30' Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken topla oynamadaki üstünlüğümüz devam ediyor.

24' Gael Clichy'nin yaptığı pas hatasını değerlendiren Jody Lukoki sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan bir kez daha gole izin vermiyor.

22' Sağ kanattan gelişen atakta Jody Lukoki ortasını ön direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Joao Paulo kafa vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Volkan Babacan sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

14' Topla birlikte ceza yayına sokulan Wanderson Farias rakibini geçerek ceza yayı içerisinden sol ayağının içi ile yerden vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kalecimiz Volkan Babacan'ın üzerine gidiyor.

11' Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Alexandu Epureanu kafa vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

6' Sol kanattan gelişen atağımızda Gael Clichy ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

1' Ve maç başladı

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Stefan Johannesson xx, Fredrik Nilsson xx, Magnus Sjöblom xx
Medipol Başakşehir: Volkan xx, Caiçara xx, Attamah xx, Epureanu xx, Clichy xx, Emre xx, Gökhan İnler xx, Visca xx, Mossoro xx, Elia xx, Adebayor xx
Yedekler: Mert Günok, İrfan Can Kahveci, Napoleoni, Mevlüt Erdinç, Da Costa, Kerim Frei, Alparslan Erdem
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Ludogorets: Broun xx, Cicinho xx, Moti xx, Plastun xx, Batista xx, Goralski xx, Anicet xx, Dyakov xx, Lukoki xx, Farias xx, Paulo xx
Yedekler: Renan, Terziev, Sasha, Campanharo, Vasilev, Keşerü, Kovachev
Teknik Direktör: Dimitar Dimitrov

Mahmut'un yerine Gökhan İnler

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ludogorets maçında Mahmut Tekdemir'in sakatlığında orta sahada Gökhan İnler'e görev verdi. UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Medipol Başakşehir, evinde Bulgar ekibi Ludogorets ile karşılaşıyor. Turuncu-lacivertliler, diğer maçlara göre sadece orta sahada değişiklikle sahaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe ile oynanan maçta elinden sakatlanan Mahmut Tekdemir, bu haftaki idmanlarda takımdan ayrı çalışmalarını sürdürmüştü. Mahmut'un yokluğunda Teknik Direktör Abdullah Avcı, orta sahada deneyimli futbolcu Gökhan İnler'e görev verdi. Avcı, ilk 11'de şu isimlere şans verdi:

"Volkan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre, Gökhan İnler, Visca, Mossoro, Elia ve Adebayor."

Junior Caiçara, eski takımına karşı

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Junior Caiçara, eski takımı olan Ludogorest'e karşı ilk 11'de forma giydi. Medipol Başakşehir'in Ludogorest ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçı Junior Caiçara için özel bir anlam taşıdı. Caiçara, 2012-2015 yılları arasında Ludogorets forması giymişti. 3. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada da Teknik Direktör Abdullah Avcı, Brezilyalı futbolcuyu eski takımına karşı ilk 11'de sahaya sürdü.

Caiçara, 2015 yılında Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'e, 2016-2017 sezonu devre arasında da Medipol Başakşehir'e transfer olmuştu.

BAŞAKŞEHİR'İN AVRUPA LİGİ C GRUBU MAÇ PROGRAMI

C Grubu'nda yer alan Medipol Başakşehir, Portekiz'den Braga, Bulgaristan'dan Ludogorets ve Almanya'dan Hoffenheim takımlarıyla mücadele edecek. İşte Başakşehir'in Avrupa Ligi gruptaki maçların programı...

14 Eylül Perşembe:
20.00 Medipol Başakşehir-Ludogorets (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim)

28 Eylül Perşembe:
22.05 Braga-Medipol Başakşehir (Braga Stadı)

19 Ekim Perşembe:
22.05 Hoffenheim-Medipol Başakşehir (Rhein-Necka Stadı)

2 Kasım Perşembe:
21.00 Medipol Başakşehir-Hoffenheim (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim)

23 Kasım Perşembe:
23.05 Ludogorets-Medipol Başakşehir (Ludogorets Arena)

7 Aralık Perşembe:
21.00 Medipol Başakşehir-Braga (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim)

Medipol Başakşehir, Ludogorets maçına hazır

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında evinde oynayacağı Ludogorets karşılaşmasının hazırlıklarını tamamladı.

Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde basına 15 dakikası basına açık gerçekleşen antrenman ısınma hareketleri ile başladı ve pas çalışmalarını ile devam etti. İdmanın kapalı bölümünde ise turuncu-lacivertliler, Ludogorets maçının taktiğine çalıştı. Öte yandan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da antrenmanı takip etti. Gümüşdağ, Abdullah Avcı ve Emre Belözoğlu ile de saha kenarında kısa bir konuşma yaptı.

Antrenmanda elinden sakatlığı bulunan Mahmut Tekdemir düz koşu çalışması gerçekleştirdi.

Abdullah Avcı: 'Baskılı ve agresif olmalıyız'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ludogorets'in Bulgar Ligi'nin son 6 şampiyonu olduklarını belirterek, 'Oynarken baskılı ve agresif olmalıyız' dedi.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında yarın saat 20.00'de Bulgar ekibi Ludogorets ile mücadele edecek. Karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 'Şampiyonlar Ligi ön elemesinde ciddi ve test olabilecek 4 maç oynadık. Ludogorets, kendi liginin son 6 senenin şampiyonu. Geçen sene Şampiyonlar Ligi grup oynadı. PSG ile deplasmanda berabere kalmış bir ekip. Avrupa deneyimi olan bir ekip. Brezilyalı oyunculardan kurulu bir ekip. Oynamaya müsait edersen oynuyorlar. Kenar oyunları hızlı geçiş yapıyorlar. Topun kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Oynarken baskılı ve agresif olmalıyız. Topu kaybettiğimizde savunma pozisyonumuzu iyi yapmalıyız. İlk maçımızı oynuyoruz. Kazanmak bizi grupta sonuna kadar ayakta tutacaktır. Bu seviyede her maç zor. Çalışmalarımızın karşılığını almak istiyoruz' şeklinde konuştu.

'Mahmut'un durumu belli değil"

Takımda sakatlığı bulunan futbolcular hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, 'Mossoro yarın bizimle olacak. Mahmut'un durumu belli değil. Bugün sahada koşu yapacak. Olmayacak gibi duruyor' dedi.

'Gruptan çıkabilmek gerçekçi bir hedef'

3 senedir gelişen bir takım olduklarını hatırlatan Avcı, 'İki tane Şampiyonlar Ligi ön elemesi bize deneyim kazandırdı. Tecrübeli oyuncularım var ama kulüp olarak ilk defa oynuyoruz. Hep parçadan bütüne gittik. Gruptan çıkabilirsek bizim için gerçekçi bir hedef olur. Ondan sonrasına bakacağız' diye konuştu.

Junior Caiçara: 'Çok kuvvetli ekibe karşı oynayacağız'

Medipol Başakşehirli futbolcu Junior Caiçara, Ludogorets maçı hakkında yaptığı açıklamada, 'Çok kuvvetli ekibe karşı oynayacağız' dedi.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında yarın saat 20.00'de Bulgar temsilcisi Ludogorets ile karşı karşıya gelecek. Maçın öncesinde basın toplantısında konuşan turuncu-lacivertlilerin defans futbolcusu Junior Caiçara, 'Zor bir maç. Ludogorets zor bir rakip. İyi hazırlandık. Bizim UEFA'daki ilk maçımız. Ondan dolayı iyi başlangıç yaparsak iyi olur. Bunun için çok iyi konsantre olmalıyız' diye konuştu.
Ludogorets'in eski takımı olmasının hatırlatılması üzerine Caicara, 'Çok büyük bir takım. Son 6 senenin şampiyonu. Bu, büyük takım olmalarının göstergesi. Avrupa tecrübesi var. Yüzde yüzümüzü vermemiz lazım. Aksi takdirde sıkıntı yaşayabiliriz. Çok kuvvetli ekibe karşı oynayacağız' dedi.

Ludogorets Teknik Direktöri Dimitar Dimitrov: "Avrupa tecrübemize güveniyoruz"

Ludogorets Teknik Direktör Dimitar Dimitrov, Avrupa tecrübelerine güvendiklerini ancak planları içinde beraberlik de olduğunu belirtti.

Ludogorets, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında yarın saat 20.00'de deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Maçın öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Dimitar Dimitrov, 'Rakip tanık için çok şeyler biliyoruz. Çok güçlü bir takım. Güçlü oyunculardan kurulu bir ekip. Büyük takımlarda oynamış oyuncuları var. Geçen sene şampiyon oluyorlardı. Adebayor ve Emre gibi oyuncuları var. Bizim için zor bir maç olacak. Çok iyi bir takımla oynayacağız. Tecrübemize güveniyorum. Senelerce elde ettiğimiz başarılar. Ben her maç öncesinde şansları yüzde 50-50 olduğuna inanıyorum' şeklinde konuştu.
Karşılaşmadan galibiyet beklediğini aktaran Dimitar Dimitrov, 'Çok zor bir maç olacak. Bizim planımızda beraberlik de var. Onu da iyi bir skor olarak görüyoruz' dedi.

Dimitrov, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Hoffenheim ve Başakşehir'i önde gidebileceği belirtti. Bulgar teknik adam, Başakşehir'i Konyaspor karşılaşmasında da izlediğini açıkladı.

Dyakov: 'Caicara'yı yenmek istiyorum"

Ludogorets'in orta sahası futbolcularından Svetoslav Dyakov ise, 'Zor bir maç bizi bekliyor. Güçlü bir ekiple oynayacağız. Avrupa'da kolay maç yoktur. Ben iki eşit takımın maçı olacağını düşünüyorum. Normal bir ortam bekliyorum. Stattaki ortam belirleyici olmayacaktır. Ben Caicara için çok sevinçliyim. Çok iyi bir arkadaşım. Yarınki maçta onu yenmek istiyorum' diye konuştu.