Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde yaşayan 82 yaşındaki Yaşar Can'ın, 30'lu yaşlarda iken boynunun arka tarafında bir kitle oluştu. Hızla büyüyen kitle yaklaşık 4 kiloya ulaştı.
Doktora gitmeyi hiçbir zaman düşünmeyen Yaşar Can, dev kitleyi 50 yıl boyunca vücudunda taşıdı. Üzerinde bir yara çıkınca verdiği rahatsızlıktan dolayı Atasam Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerini ardından Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Salih Zeki Pişkintarafından ameliyat olması gerektiği söylendi. İlk başlarda ameliyat olmayı düşünmeyen yaşlı adam ikna edilerek iki saat süren operasyon sonunda tıp dilinde "Lipomatöz" adı verilen yöntemle kitle başarılı bir müdahale sonucu alındı.

ADETA HAFİFLEDİM

3 bin 580 gram ağırlıkta, 23 santim çapındaki kitle patolojiye gönderildi. Operasyon ile ilgili olarak bir açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Salih Zeki Pişkin, hastanın genel durumunun iyi olduğunu kaydederek, "Yıllarca ihmal edilmiş, yıllarca boynunda gereksiz yere taşınmış, hiçbir zamanda şikayet edilmemiş bir vaka karşısında bizde şaşırdık. Yapılan operasyon ile bir nevi ağırlıktan kurtulmuş oldu' diye konuştu.
Yıllardır birlikte yaşadığı kitleden ayrılan Yaşar Can ise geçirdiği operasyondan bir hayli memnun olduğunu söyleyerek, "Adeta hafifledim. Üzerinde yara çıkana kadar beni rahatsız etmiyordu. 50 yılı aşkın benimle beraberdi, artık ayrıyız. 50 yıllık birlikteliğimizi sonlandırdık' dedi