Fındık Üreticileri Sendikası (Fındık-Sen) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, "Tarım Bakanı ve TMO yetkililerinin fındık satmak için acele etmeyin uyarıları ve lisanslı depoculuğun hizmete girmesine rağmen fındık fiyatları 8 liraya kadar düştü. Fındık-Sen olarak fındık yürüyüşü ve mitingleri planlanan bu dönemde fındık üreticisinin yanında olacağız" dedi.

Fındık fiyatları yerle bir

FAKIBABA'DAN FINDIK FİYATI TEKLİFİ

Giresun Fındıklı Lisanslı Deposu ve Spot Borsası'nın açılışında sembolik fındık alımları yapıldığını savunan Yaşar, "Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi 10,33 TL teklifle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise 12 TL fındık fiyatları teklifiyle bir miktar fındık alımı yaptı. Lisanslı depoculuk hizmetinin fındık çiftçisine bir ton için maliyeti yaklaşık 300 lira olacak. Evinin bir odasını kullanarak basit depoculuk yapamayan fındık çiftçilerinin, fındıklarını emanetçilere vermesi nedeniyle GİFLİDAŞ'ın da akıbetinin diğerleri gibi olacağı öngörülebilir" şeklinde konuştu.

Fındık fiyatlarında sert düşüş! İşte il il güncel fındık fiyatları

FINDIK ÜRETİCİSİ ŞAŞKIN

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın "Fındık çiftçisinin yüzde 80'i fındık fiyatlarından memnun" açıklamasının üreticide şaşkınlık yarattığını savunan Yaşar,"Fındık çiftçilerini hep beraber fındığımıza ve alın terimize sahip çıkmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Fındık üretici hükümeti cezalandıracak

Torun, canlı yayında açıkladı: 'Fındık yürüyüşü 3 gün sürecek'

Berk ASKAR