Tekkeköy'de işsizlikle mücadele konusunda çok önemli çalışmaları hayata geçirdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bu soruna neşter vurmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

SAMSUN'DA BİR İLK

İstihdam ofisi sayesinde ilçedeki işsizliği en aza indirmeye kararlı olduklarını dile getiren Başkan Togar, "Samsun'da ilk olma özelliği taşıyan istihdam ofisi vasıtasıyla iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiriyoruz. İlçemiz, sınırları içinde yer alan Örnek, 19 Mayıs, İlkadım sanayi siteleri ile OSB'ler ile istihdam konusunda diğer ilçelerden her zaman bir adım önde olmuştur. Özellikle bu sanayi siteleri içerisinde bulunan yurt içi ve yurt dışı ticari ilişkiler sürdüren dev firmalar istihdamın arttırılmasında her zaman önemli rol oynamıştır. İstihdam seferberliğine destek olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

SANAYİNİN KALBİ TEKKEKÖY

Tekkeköy'deki sanayi siteleri içerisinde binlerce kişinin çalışıp evine ekmek götürdüğünü belirten Başkan Togar, "İŞKUR destekli çalışan istihdam ofisimiz vasıtasıyla 2017 yılı içerisinde 347 kişiyi iş sahibi yaptık. Birçok belediyeye örnek olan istihdam ofisimize kayıt yaptıran işsizlere yeteneklerine ve iş becerilerine göre her türlü iş imkanı anında telefonlarına iletiliyor. Böylelikle iş arayan bireyler kendilerine uygun gördükleri iş yeri ile görüştürülerek istihdam edilmesi sağlanıyor. Yine personel arayan işverenlerin de hangi koşullarda ve meslek dalında işçi aradığı kayıt altına alınarak o vasıflarda olan iş arayan kişiler ile buluşturulması sağlanıyor" ifadelerine yer verdi.