Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Beşiktaş'ı çalıştıran ve şampiyonluk mücadelesi veren Teknik Direktör Şenol Güneş, Türk futboluna bir gol kralı daha kazandırma yolunda. Siyah-beyazlı takımın Alman yıldız Mario Gomez, ligin bitimine 5 hafta kala 22 golle gol krallığı sıralamasında ilk sırada yer alıyor.

Bugüne kadar çalıştırdığı takımları yarıştırmasının yanında ortaya çıkırdığı gol kralları ile dikkat çeken Güneş, geçtiğimiz sezon çalıştırdığı Bursaspor'da Fernando attığı 22 gol ile 2014-2015 sezonunun gol kralı olmuştı. Teknik direktör Şenol Güneş ise görev yaptığı ayrı dönemlerde dört gol kralını ortaya çıkarırken, Gomez ise Güneş'in beşince gol kralı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

TRABZONSPOR'DA ÜÇ GOL KRALI ÇIKARDI

Teknik direktör Şenol Güneş, uzun yıllar oyuncu olarak kalesini koruduğu, uzun yıllar da farklı dönemlerde teknik direktörlük görevini yürüttüğü Trabzonspor'da 3 gol kralı çıkardı. Tecrübeli teknik adam, Shota, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz gibi isimleri Türk futboluna gol kralı olarak kazandırdı. Güneş döneminde 1995-96 sezonunda Gürcü oyuncu Shota Arveladze 25 golle, 2004-2005 sezonunda ise Fatih Tekke 31 golle krallığı elde ederken, 2011-2012 sezonunda Burak Yılmaz 33 golle krallığı elde etmişti. Bu sezon Fenerbahçe forması giyen Fernando ise geçtiğimiz sezon Bursaspor'da 22 golle gol kralı olmuştu.

BEŞİNCİ KRAL YOLDA

Teknik direktör Şenol Güneş, bu sezon görev aldığı Beşiktaş'ta ilk yılında bir gol kralı daha çıkarma hedefine adım adım yaklaşıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren siyah-beyazlı ekipte Mario Gomez, attığı 22 golle takımına şampiyonluk yarışında önemli katkı sağlarken, Alman oyuncu sezonu gol kralı olarak tamamlaması halinde kariyerine Bundesliga'dan sonra Spor Toto Süper Lig krallığını da eklemiş olacak.