Fındık fiyatlarının üreticiyi memnun etmediğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, üreticiye sahip çıkılmadığını savundu.

FINDIK FİYATLARI İÇİN FİSKOBİRLİK DEVREYE GİRMELİ

Üreticinin mağduriyetini giderebilmek adına kalıcı ve etkili çözümlerin hayata geçmesi gerektiğinin belirten Tekin, lisanslı depoculuk ve fındığa dayalı sanayinin hayata geçmesinin fındık üreticisinin de beklentisi olduğunu söyledi. Tekin, FİSKOBİRLİK'e yeniden itibar kazandırılması veya aynı işlevi görebilecek farklı bir oluşumun ortaya konulmasını gerektiğini dile getirdi.

MAĞDURİYET BÜYÜK

Fındığın, bölge insanın en öenmli geçim kaynağı olduğuna dikkat çeken Başkan Tekin, "Dünyada fındık üretiminin yüzde 75'den fazlasının ülkemizde olmasına rağmen yine fındığı en pahalı fiyatta raflarda görüyoruz. Ancak bu fındık fiyatları üreticiye yansımamakta ve üretici adeta yabancı firmaların marabası haline gelmektedir. Hükümetin fındık piyasası kontrolünü yabancıların eline bırakmaması ve bununla ilgili önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Üretici, tüm bu nedenlerden dolayı mevcut iktidara bir ceza kesecek ve bu faturayı da ağır ödetecekir" dedi.