Ünye'de 12 yaşında yakalandığı tavukkarası hastalığı sonrası görme yeteneğini kaybeden evli ve iki çocuk babası 32 yaşındaki Mustafa Varilci, 8 senedir Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda simitçilik yapıyor.
Sekiz yıl önce Ünye Belediyesine başvurarak simitçilik yapmak istediğini söyleyen Mustafa Varilci, 'Ben 8 sene önce yeni evlendiğimde geçinmek için belediyeye müracaat ettim. Ünye Belediyesi yetkilileri bana simit tezgahını alarak Cumhuriyet Meydanı'nda yer gösterdi. Ben de belediyemizin bana verdiği simit tezgahıyla yaklaşık olarak 8 senedir simitçilik yapıyorum' dedi.

Kağıt parada çok zorlanıyorum
Sattığı simitlerde para üstü verirken tanımayan insanların şaşırdığını söyleyen Mustafa Varilci, 'Genellikle tanıdıklarım oluyor burada ama tanımayanlar önce şaşırıyor sonra ise konuşmak istiyorlar. Hayat mücadelemi beğeniyorlar. Müşterilerim bozuk para verdiklerinde zorlanmıyorum ama kağıt parada çok zorlanıyorum' diye konuştu.

'Görmediğim için sahte para verenler de var'
Simit tezgahında yaptığı bazı alışverişlerde sahte para kurbanı olduğunu söyleyen Mustafa Varilci, 'Geçen gün bir müşterim bana sahte 100 lira verdi. Tabii bu beni vicdanen yaraladı. Müşterilerime burada taze simit satmanın ve geçim kaynağımın uğraşını verirken kötü niyetlilerin kurbanı da olabiliyorum. Bu duruma çok üzülüyorum' şeklinde konuştu.

Görmeyen gözleriyle ailesine bakıyor