Geçen 19 Kasım'da meydana gelen olayda İlkadım İlçesi'nde özel hastanede görevli ikiz çocuk annesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 49 yaşındaki Op. Dr. Aynur Dağdemir, sekreteri Şeyda A.'nın eski eşi Yusuf Demirbaş tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreniyle Op. Dr. Aynur Dağdemir toprağa verildi. Hastane yönetimi tarafından Op.Dr. Aynur Dağdemir'in adı görev yaptığı hastanenin doğumhane ünitesine verildi. Hastanenin önündeki afişte Aynur Dağdemir'in fotoğrafının yanına silah kurdele ve 'seni unutmayacağız' yazısı yazıldı.

Hastane Genel Müdürü Güner Armutlu, Aynur Dağdemir'in 18 yıl hastanelerinde görev yaptığını belirterek, "Doktorumuzun çok kötü bir olay sonucu hayatını kaybetti. İnşallah hiç kimsenin başına bir daha böyle bir olay gelmez. Biz üzüntümüzü çok derinden yaşıyoruz. Yaşadığımız bu olayın unutulmaması adına hastanemizde bir takım çalışmalar yaptık. Doktorumuzun ismini, her gün sürekli içinde bulunduğu ve mesaisinin hemen hemen yarısını geçirmiş olduğu doğumhaneye verdik. Yine hastanemizin girişinde kendisini tanıtmak için koyduğumuz resmini oradan kaldırmama kararını aldık ve anısına bir yazı yazıp onu tanıyan, hastanemizin önünden geçen bütün vatandaşlarımızın da hafızasına kazınması için de ebediyete kadar orada durmasını istiyoruz" dedi.

Op.Dr. Aynur Dağdemir'in çok sevilen bir doktor olduğunu dile getiren Güner Armutlu, "Şehrimizde bir sokağa ve bir parka da doktor hanımın ismi verildi. Çok teşekkür ediyoruz. İyi insanların hafızalarda kalması yaşaması, yaptığı iyiliklerin hatırlanması adına bir takım çalışmaların yapılması gerekiyor. Bizim yaptığımız çalışmalarda bunların bir örneği. Hatırlandıkça yaptığı güzel şeyler hafızalarda kalacak diye düşünüyoruz. Ayrıca hastanemizde doktor hanımın öldüğü her 19 Kasım'ı anma günü olarak geçireceğiz" diye konuştu.

Güner Armutlu, yaşanan bu acı olayı ve travmayı atlatmanın çok zor olduğunu söyleyerek, "Psikolojik olarak bütün çalışanlarımızı etkilemiş durumda. Hayat devam ediyor, yaşantımız devam ediyor. İnşallah arkadaşlarımız da bu psikolojik travmayı bir an önce atlatabilirler. Doktor hanımın yapmış olduğu işler, iyi şeyler unutulmayacak hep hafızamızda kalacak. Belki yaşanan kötü olayın unutmak için çaba sarf edeceğiz ancak doktor hanımın, yaptığı iyiliklerin unutulmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.