Televizyon programcısı ve Vatan Gazetesi köşe yazarı Reha Muhtar'ın annesi Ferdane Muhtar, yaşamını yitirdi. Anne Ferdane Muhtar'ın cenazesi, bugün Yeniköy Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

REHA MUHTAR HAKKINDA

Türk televizyon programcısı, yorumcusu ve haber sunucusu olan Reha Muhtar, babasının Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim elemanı olarak çalışmasından dolayı, kışları Ankara'da yazları ise İstanbul'da yaşıyordu. İlk orta ve liseyi TED Ankara Koleji'nde bitirdi.

İş yaşamına 1983 yılında Milliyet gazetesinde muhabir olarak başladı. 1985 yılında Milliyet Gazetesi'nden ayrıldıktan sonra TRT'ye geçen Muhtar, Atina, Yunanistan'da TRT muhabiri olarak tanındı. Atina yıllarında Yunanistan briç şampiyonu oldu.

1991 yılında CNN International 'ın programı olan Crossfire 'ın benzeri "Ateş Hattı" programını hazırlamaya başladı. 1993 yılında TRT'den ayrılıp Kanal D'ye geçti. 1994 yılında Kanal D'nin satılması nedeni ile Kanal D'den ayrıldı ve TRT'ye döndü. 1995 yılında yeniden TRT'den ayrılıp Star TV'ye geçti.

2000 yılında Akşam Gazetesi'nde çalışmaya başladı. 2002 yılında Show TV'den ve Akşam Gazetesi'nden ayrılan Muhtar, Star TV'ye geri döndü.

2007 yılında FOX'a geçerek Çapraz Ateş programını sundu. 2009 yılında CNN Türk'te "Çok Farklı" programını yaptı. Kanaltürk'te "Son Kale" adlı programları yayınlanmıştır. Muhtar, Vatan Gazetesi'nde yazarlığa devam etmektedir.