TBMM heyeti, Fransa'da 4 gün süren inceleme ve araştırmalarının ardından bugün Paris Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi. Heyet, Türk basın mensuplarına Fransa'daki araştırma ve incelemeleriyle ilgili bilgi verdi. AK Parti Konya Milletvekili ve Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız başkanlığındaki heyetin üyeleri, Fransa'nın bilim ve teknoloji merkezlerinden biri olan başta Saclay olmak üzere Lille kentindeki sanayi ve bilim merkezini ziyaret etti. Komisyon Başkanı Altunyıldız, 'Bu çerçevede OECD Daimi Temsilciliğimizi ziyaret ettik ve Büyükelçimiz Sayın Erdem'den OECD'nin 4'ncü sanayi devrimiyle ilgili son dönemde çıkardığı yayınlar ve yaptığı ülke bazlı çalışmaları sunum olarak alma imkanımız oldu. Aslında OECD'nin de özellikle bu 4'ncü sanayi devrimi ve nesnesel internetiyle etkileşimli robotik teknolojinin üretimde kullanılmasına dair hususları gündemine aldığını ve bu kapsamda özellikle iş gücü kayıplarının elimine edilmesine yönelik çok özel bir çalışma başlattığını gördük' dedi.
Temasları kapsamında Paris'te faaliyet gösteren TÜSİAD, MÜSİAD ve Türk-Fransız Ticaret Odası üyeleri ile de bir araya geldiklerini ifade eden Altunyıldız, 'Ülkemiz ve Fransa arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri ve karşılıklı yatırımları nasıl arttırabileceğimizi ve iş dünyamızın beklentilerini ve taleplerini aldık ve karşılıklı istişare edilmiş oldu bunlar da. Son derece yararlı oldu' diye konuştu.
Dünya enerji ajansını ziyaret ettiklerini ve burada ajansın başkanı Prof. Dr. Fatih Birol'la görüştüklerini ve enerjinin geleceği, enerji teknolojileri, Türkiye'nin son dönemde YKA modeli yenilenebilir enerji konusunda ortaya koyduğu anlayış ve başarılı uygulamalarıyla ilgili fikir alışverişi fırsatı bulduklarını anlatan Altunyıldız, Fransa'daki Türk akademisyenler ve doktora öğrencileriyle de bir araya gelme fırsatı bulduklarını belirtti.
Fransa'daki temaslarını tamamlayan TBMM heyeti Türkiye'ye hareket etti.

Fransa’daki temaslarını tamamlayan TBMM heyeti Türkiye’ye dönüyor