Samsun İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Müdürlüğümüzce ilimizdeki eğitim-öğretim kurumlarında 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacak olan eğitim-öğretim döneminde uygulamaya konulmak üzere 2017-2018 eğitim döneminde okullar ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri hazırlanmıştır. Güvenlik tedbirleri ile çocuklarımızın gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları ve çağın gereklerini uygun güvenli eğitim ortamlarında yetiştirmeleri amaçlanmıştır.

Güvenli eğitim koordinasyon görevlisi: Öğrencilerin ve okulun güvenliği konusunda okul müdürlükleri ile emniyet müdürlüğü arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere belirlenmiştir. İl merkezinde 173 okulda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi olarak 173 polis memuru, 10 emniyet müdürü ve 11 emniyet amiri/komiser denetim ve koordinasyonunu sağlamak üzere görevlendirilmiştir.
Okul çevresinde görevlendirilen ekip: Öğrencilerimizin huzur içerisinde okul gidiş ve gelişlerinin sağlanması, eğitim-öğretim esnasında okul çevresinde güvenliğin sağlanması, okul ile ilgisi olmayan kişilerce rahatsız edilmelerini önlemek amacıyla okul önlerinde ve yakın çevrelerinde okulda 52 ekip görevlendirilmiştir' denildi.