Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Çağlayan, baharla birlikte gözlerde görülmeye başlayan alerjik vakaların sebebinin, bahar ve yaz aylarında havada oluşan toz partikülleri, polenler ve güneş olduğunu söyledi.

Tüm bu etkenlerin, gözün beyaz tabakasını örten ince zarda bulunan duyarlı hücreleri uyararak göz alerjisini ortaya çıkardığını aktaran Çağlayan, alerjik durumun gözde sulanma, yanma, kızarıklık ve kaşıntı olarak kendini gösterdiğini dile getirdi. Göz Hastalıkları Uzmanı Çağlayan, alerjik belirtilerin en çok çiçek, çim ve ağaçlı ortamlarda görüldüğünü hatırlattı.

Göz alerjisinden basit yöntemle korunmanın mümkün olduğunu vurgulayan Çağlayan, sorun yaşayanların tozlu ortamdan uzak durmalarını, dışarı çıkarken şapka ve gözlük takmaya özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Alerjiye maruz kalanların gözlerini kaşıyıp, ovuşturmamaları gerektiğinin de altını çizen Op. Dr. Murat Çağlayan, şöyle konuştu:

"Ellerimiz genelde en kirli parçamız olduğundan enfeksiyona neden olur. Yine, kaşıma alerjinin semptomlarının daha kötüleşmesine yol açar. Böyle durumlarda en etkili yol, göze soğuk kompres yapmaktır. Bu şekilde gözlerimizdeki hem kaşıntıyı, hem de baskıyı azaltarak enfeksiyonun ilerlemesini de engelleriz.' Alerji tedavisinin genellikle damlalarla yapıldığını ifade eden Çağlayan, damla kullanacak hastaların bu damlaları mutlaka doktor kontrolünde almaları gerektiğine dikkat çekti. Op. Dr. Murat Çağlayan, 'Test genelde bize doğru sonuçları vermez. O yüzden ailelerin test yaptırmak yerine, çocuklarını kendilerinin gözlemlemelerini öneriyoruz. Alerji varsa zaten kendini belli edecektir."