KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından çıkarılan 12 adet KHK ile bugüne kadar 3 bin 200 KESK üyesinin kamudan ihraç edildiğini hatırlatarak hukuki yargılama süreçlerinin bir an önce başlaması ve göreve iadelerinin bir an önce yapılması talebinde bulundu.

109 BİN PERSONELE İHRAÇ

Çıkarılan 12 adet KHK ile 1 Ağustos 2017 tarihi itibariyle toplamda yargı kararı olmaksızın 109 bin 626 kamu personelini kamu görevinden ihraç edildiğini belirten Yıldız, "32 bin kamu personeli açığa alınmış, bin 693 kamu personeli de önce ihraç edilip sonra göreve iade etmiştir. En çok ihraç kararı 34 bin 71 kişi ile Milli Eğitim Bakanlığı ve 22 bin 986 kişi ile Emniyet Müdürlüğü'ndedir. Bu ihraçlardan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 94 personel, Emniyet'ten ise 36 personelin göreve iadesi gerçekleşmiştir" diye konuştu.

AİLE BÜTÜNLÜKLERİ BOZULDU

KESK'e bağlı bin 109 Eğitim-Sen üyesinin farklı illere gönderildiğini belirten Yıldız, "Sürgünlerle sadece arkadaşlarımız değil öğrenciler de mağdur edilmiş, üyelerimizin çocuklarının eğitim hakları kesintiye uğratılmış, aile bütünlükleri bozulmuştur. Toplam 109 bin 626 kamu emekçisinin, 3 bin 200 kişisi KESK üyesidir. İhraç olan arkadaşlarımız için hukuki yargılama süreçlerinin bir an önce başlamasını, ihraç edilen arkadaşlarımızın göreve iadelerini, mahkemelerin hızlı karar vererek tutuklu bulunanların tutukluluklarının kaldırılmasını, gerek mesleki itibarlarının gerekse memuriyette olan itibarlarının geri iade edilmesini talep etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU