Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle imzalanan protokole göre, 5. sınıftan itibaren her öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından taramaya tabi tutulacak ve taramanın ardından öğrencilerin yatkın olduğu spor branşlarına göre her öğrenci lisanslı sporcu olacak.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 8 yıl içerisinde her bir öğrencinin en az bir branşta lisans almasının sağlanacağına dikkat çekerek şunları söyledi:
'Bu protokol ile gençlik merkezlerinde verilen eğitimlerin aynı Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki verilen eğitimler ile eşdeğer olması konusunda bir anlaşmaya varacağız. Halk Eğitim'in vermiş olduğu kursların, hem gençlik merkezlerimizde hem KYK'da da hayata geçmesini sağlamış olacağız. Özellikle sporcularımızın ve spora yatkın olan kardeşlerimizin, aynı zamanda da spor ile iç içe olan öğretmen olup ama aynı zamanda hakemlik veya farklı branşlarda görev yapan eğitmenlerin de okulların nakilleri konusunda bu protokol çerçevesinde bir çerçeve çizmiş ve onların da bu anlamdaki desteklerine katkı vermiş olacağız. Milli Eğitim Bakanlığımızın kendi çalışmaları içerisinde organize edeceği, özellikle TEOG sınavları noktasında sportif faaliyetlerin de puanlamalarda veya burslardaki yerini alması noktasında çalışma gerçekleştirilecek. En önemli unsur olarak gördüğümüz özellikle önümüzdeki 8 yıl içerisinde her bir gencimizin en az bir branşta lisans alması noktasında bir işbirliğimiz olacak. 2002 yılında Türkiye'de 278 bin civarında lisanslı sporcu vardı. Şuan da bu sayı 6 milyona gelmiş durumdadır. Bu yeterli değildir. 14 yılda 20 kattan fazla bir artış söz konusu ama 79 milyona yaklaşan Türkiye'nin lisanslı sporcu sayısının çok daha fazla olması gerekiyor. Bu yaptığımız çalışma ile buna büyük bir ivme kazandıracak. 5. sınıfta Milli Eğitim Bakanlığı'nın bünyesinde beraberce yapacağımız taramalar ile tüm öğrencilerimiz bir taramadan geçirilecek. Bu bir kabiliyet taramasıdır. Bu noktada orada öne çıkan kardeşlerimizin hangi branşta öne çıkıyorlarsa onlara destek olacağız. Milli Eğitim Bakanlığımızın alanları ve aynı zamanda çok ciddi spor salonları var. Bunlar okul kullanımı dışında pek verimli kullanılmıyordu. Bu protokol ile bu fiziki alt yapının, sporcularımız, kulüplerimiz ve federasyonlarımız tarafından koordineli bir şekilde sporcularımızın kullanımına verilecek olması en büyük kazanımlarımızdan birisi olacaktır. Bu alt yapıyı en verimli bir şekilde kullanmamız gerekiyor.'