2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Eğitim-Sen üyeleri düzenledikleri basın açıklamasıyla eğitim sisteminde yaşanan sorunları dile getirdi.
Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Toplu İş Sözleşmeleri ve Hukuk Sekreteri Bedrettin Önder, "MEB istatistikleri, özellikle eğitimde 4+4+4 dayatmasının kamusal eğitimde yarattığı tahribatın sonuçlarını ve eğitim sisteminin nasıl tehlikeli bir uçuruma doğru sürüklediğini gösteriyor. Yıllardır yapılan değişikliklerle eğitim sistemi yap-boz tahtasına döndü. MEB, çözüme dönük somut bir eğitim politikası geliştirememiştir" ifadelerini kullandı.

ÖZEL ÖĞRETİM TEŞVİK EDİLİYOR

Önder, eğitimde ticarileşme ve dinselleştirme uygulamalarının giderek arttığını savunarak, "Kamusal eğitim adım adım tasfiye edilerek özel öğretim teşvik ediliyor. Siyasal kadrolaşmanın arttığı, eğitimin zaten sorunlu olduğu niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin öğrencilere ve ülkemize katkı yapması mümkün değildir. Okul öncesi eğitimden başlayarak yükseköğretim sistemini de kapsayan eğitim sistemimiz yıllar geçtikçe yoksul çocukların eğitime erişimini kısıtlamaktadır" dedi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Türkiye'deki okullar arasında en donanımlı okulların imam hatiplere dönüştürüldüğünü öne süren Önder, "Devletin tüm imkanlarını seferber etmesi sonucu imam hatip okullarında okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 436 bini buldu. Dini inanç sömürüsünün esas alındığı bu eğitim sistemine karşı eğitim ve bilim emekçilerinin, kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilde eğitim mücadelesi artarak devam edecek. 17 Eylül tarihinde İstanbul'da yapılacak olan kamusal, bilimsel, laik eğitim mitingini destekliyoruz" sözlerini kaydetti.

Berk ASKAR