Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesinde 3. sınıf öğrencisi olan Sevilay K. (21), iki kız arkadaşıyla gezmek için Kurupelit Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait yat marinası için yapılan 4 metre yüksekliğindeki mendireğin üzerine çıktı.

POLİSTEN YARDIM İSTEDİLER
Haber Gazetesi'ndeki habere göre, kız arkadaşlarıyla gün batımında öz çekim yapmak isteyen Sevilay K, o sırada cep telefonu çalınca telefonunu kayaların arasına düşürdü. Genç kız, telefonu almaya çalışırken kayaların arasında sıkıştı. Arkadaşları genç kızı kurtaramayınca polisten yardım istedi. Olay yerine yönlendirilen polis ekibi de başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istendi. Bu sırada olay yerinin yakınında ambulans bekletildi.

MAKİNE YARDIMIYLA ÇIKARILDI
Yaklaşık bir saatin ardından itfaiye aracı mendireğe yaklaştırıldı. Özel bir makinenin yardımıyla kayalar itilerek genç kız sıkıştığı yerden çıkarıldı. İtfaiye ekibi genç kızı kurtardıktan sonra telefonu da bir süre aradı.

Kurtarılmanın sevincini yaşayan Sevilay K. önce arkadaşlarına sarıldı. Daha sonra sağlık kontrolünden geçirilen genç kız ardından arkadaşlarıyla polise ifade verdi.