Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Köseli köyünde Ersin Durak'tan yaklaşık bin 200 metrekarelik sera içinde yaptığı topraksız üretim yöntemi hakkında bilgi aldı.

ÇOK VERİMLİ BİR YÖNTEM
Topraksız tarım üretiminin ilk defa karşılaştığı bir üretim yöntemi olduğunu ifade eden Aydemir, "Üreticimizden aldığımız bilgilere göre metrekare başına alınan ürün verimliği normal seralara göre çok fazla. Çok temiz ürün üretiliyor. Üreticimiz burada bin 200 metrekarelik bir alanda 12 bin kök marul dikimi yapıyor. Bu üretim miktarına normal seralarımızda ulaşmamız mümkün değil. Yılda 8 kez ürün alacağını ifade eden üreticimizin, 45 günde ürünü hasat aşamasına geliyor. Bu hasat süresi normal seralarda 90 güne yakın. Burada çok verimli bir üretim yöntemi ile karşı karşıyayız" dedi.

DESTEK VERİLECEK
Çiftçilere örnek olması açısından bu gibi örneklerin ilçede yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Aydemir, "Bu yaptığı çalışmadan kaynaklı çiftçimizi kutluyoruz. Bu bağlamda biz de ziraat odası olarak elimizden gelen desteği üreticimize sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.