7 gün önce yola çıkan Aosi Rahman, yaşlı annesini 7 gün boyunca sırtında taşıdı. Aosi Rahman 7 günlük yolu yürüyerek geçtiğini belirterek, Bangladeş'e ulaştığını açıkladı. Aosi, yolculuk hakkında şu sözleri aktardı:
'Arkamda annemi taşıyorum. 7 gün önce yola çıktık. Her şey ateşe verildi. Buraya kadar gelmek için dağ, nehir fark etmeksizin yürüdüm. Yaşlı annem gelmek istemedi ancak onu asla bırakıp gelemem. O nedenle sırtımda taşıdım' diyerek ağlamaya başladı.
Arakan'da Aosi Rahman gibi yüzlerce hayırlı evlat, anne ve babalarını yalnız bırakmamak için sırtında ya da kucaklarında taşıyarak Arakan'dan Bangladeş'e kadar uzun bir yolculuk gerçekleştirdi.
Bamboo malzemesinden özel yapılan bir taşıma aracıyla taşınan Minara Begum ise iki çocuğun omzunda taşınarak Bangladeş'e sığındı. Minara Begum, Arakan'dan Bangladeş'e kadar yaptığı uzun yolculuğu anlatırken ağlayarak, 'Yolculuğumuz çok zor geçti. Çocuklar beni omuzlarıyla taşıdı. Yolda yiyecek ve içecek hiçbir şey bulamadık. Evlerimizin alev alev yandığını gördüm' dedi.

Arakan’ın hayırlı evlatları