Sözcü'nün haberine göre, Engin Altan Düzyatan, Diriliş ve Romantik Komedi projeleri arasındaki sorunla ilgili açıklama yaptı. Şahit olarak katıldığı bir düğün öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Düzyatan, bronzlaşmasıyla ilgili soruya, 'Tatil bronzluğu değil arkadaşlar set yanığı diyoruz biz buna. Malum yaz geldi. Çekimler esnasında olduğumuz yerde güneşlenmiş oluyoruz zaten' şeklinde esprili bir cevap verdi.

İddialara göre, yapımcılığını Mahsun Kırmızıgül'ün yapacağı 'Romantik Komedi' serisinin bu yaz çekilecek filminde rol alacağı yönünde çıkan haberler Diriliş Ertuğrul'un yönetmeniyle Engin Altan Düzyatan'ı karşı karşıya getirmişti. Ünlü oyuncu konuyla ilgili soruya, 'Ciddiye alınacak bir haber değil çıkanlar. Romantik Komedi'de rol alıp almayacağım ise sürpriz olsun' cevabını verdi.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KİMDİR?

26 Temmuz 1979, İzmir doğumlu, Arnavut asıllı oyuncu 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi. 2001 yılında mezun olduktan sonra İstanbul'a oyunculuk için geldiği yıllarda Kenter ve DOT Tiyatrosu'nda görev aldı, ayrıca Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda bir oyun yönetti.

Düzyatan, Yeditepe İstanbul, Koçum Benim, Bir Bulut Olsam, Kapalıçarşı, Son, Yol Ayrımı, Cinayet gibi televizyon dizilerinin yanı sıra Cennet, Romantik Komedi 1 ve Romantik Komedi 2, Bir Avuç Deniz, New York'ta 5 Minare, Anadolu Kartalları, Bu İşte Bir Yalnızlık Var gibi birçok yapımda yer aldı. Ayrıca 1 Milyon Canlı Para isimli yarışma programının sunuculuğunu yaptı. 2012 yılında Los Angeles Movie Awards'da Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. Halen TRT 1'de yayınlanmakta olan Diriliş: Ertuğrul adlı dizide başrol oyuncusu olarak yer almaktadır.

2014 yılında Neslişah Alkoçlar ile evlendi ve çiftin Emir Aras adında bir çocuğu oldu.