Avrupa Birliği destekli Mobilya Sektöründe Genç İstihdamının Arttırılması Projesi (MOBİGEN) hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere OMÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Şenyer, Yrd. Doç. Dr. İsmail İşeri ve Öğretim Görevlisi Erkan Demirci, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'u ziyaret etti.

İŞ GARANTİLİ PROJE
Proje hakkında Uzun'a bilgi veren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Doktor Nurettin Şenyer, "Biz dört kişilik ekibimizle birlikte Avrupa Birliği Hibe Projesi yürütüyoruz. Mobilya sektöründe Genç İstihdamının Arttırılması Projesi (MOBİGEN) Avrupa Birliği desteği almış yaklaşık 220 bin Avroluk bir projedir. Samsun'daki özellikle TR-83 bölgesinde yer alan 29 yaşını aşmamış genç işsizlere iş istihdamı garantisi veren toplam bir yıllık bir projedir" diye konuştu.

TOPLAM 720 SAATLİK EĞİTİM
Proje kapsamında kursiyerlerin tasarım kabiliyetlerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Şenyer, "Özellikle mobilya sektörünün ihtiyacına yönelik eğitimler planlanmaktadır. Toplamda 720 saatlik bir eğitim. Eğitimlerin bir kısmı direkt sanayide uygulamalı olarak yapılacak. Projenin son ayında ulusal katılımlı tasarım yarışması planlıyoruz. Bu yarışmada dereceye girenlere ödüller vereceğiz. Toplam 20 kişilik kontenjanımız olacak. Şu an başvurularımız devam ediyor. Son günlerimiz yaklaşmış durumda. Yoğun katılımdan dolayı 19 Nisan'da bitecek başvuru süresini uzatmayı planlıyoruz. Muhtemelen 20-21 olarak uzatacağız ve ayın 22'sinde komisyonumuz başvuruları değerlendirecek. Bu başvurular içindeki alana özgü en uygun adayların seçimini yapıp 1 Mayıs 2016 itibariyle eğitimlere başlamayı düşünüyoruz. Bunun dışında yakın zamanda girişimcilik ve inovasyon gibi eğitimlerle de bu arkadaşlarımızı tanıştırmış olacağız" diye konuştu.

Dilber BAHADIR